26.01.24

Kaksi innostavaa kokemusta tautitorjunnan tehostamisesta

BASF:n uutuusfungisidi vakuutti eri puolilla Suomea. Revytrex® omaa laajan ruiskutusikkunan ja pitkän suoja-ajan, mitkä tuovat joustoa ruiskutuksiin. Revysol uutena tehoaineena puolestaan ehkäisee resistenttien kantojen muodostumista.

Jukka Pekkala urakoi kasvinsuojeluruiskutuksia ja suosii aineita, joilla tuotos-panos-suhde on kohdillaan. Peltotöissä toisinaan mukana myös Niilo-poika.

Revytrexillä on laaja ruiskutusikkuna ja sen tuoma jousto on valttia etenkin silloin, kun hehtaareita on paljon. Tämän on havainnut myös haapavetinen urakoitsija Jukka Pekkala, jolta kokemusta kasvinsuojelu-urakoinnista löytyy lähes 20 vuoden ajalta.

"Jokaiselle lohkolle ei aina pääse optimaaliseen aikaan, siksi Revytrexin joustava käyttö on erittäin tärkeää. Pitkä suoja-aika puolestaan on välttämätöntä, sillä osalle pelloista tehdään vain yksi ruiskutuskerta", Pekkala selittää.

Pekkala urakoi erityisesti paikallisten karjatilojen ruiskutuksia, joten Revytrex on ollut ahkerassa käytössä ohralla. Jonkin verran kokemusta löytyy myös vehnältä.

"Aikaiset monitahoiset ohrat ovat kokemukseni mukaan hyvin tautiherkkiä, mutta Revytrexillä niihin on saatu hyvä vaste", Pekkala kertoo.

Pitkän linjan urakoitsijalta valmiste saa kiitosta myös käyttäjäystävällisyydestä. Annostelua on helppo säätää tautipaineeseen ja olosuhteisiin sopivaksi. Suositeltu annostus on 0,5-0,85 litraa hehtaarille riippuen ajankohdasta ja tautitilanteesta.

Salossa yhden ruiskutuksen taktiikalla

Mika Äijälä oli tyytyväinen mallasohralla tekemäänsä kokeiluun, jossa hän yhdisti rikka- ja tautitorjuntaruiskutukset korrenkasvun alussa.

Kylä-Isotalon tilalla Salon Kuusjoella on kokeiltu hyödyntää Revytrexiä niin sanotussa yhden ruiskutuksen taktiikassa. Tilan isäntä Mika Äijälä käsitteli RGT Planet mallasohria niin, että tankkiseoksessa ajettiin Revytrexin lisäksi rikka-aine, kiinnite ja lehtilannoite sekä korrensääde ja biostimulantteja tarpeen mukaan.

"Ruiskutus tehtiin pensomisen loppuvaiheessa – korrenkasvun alussa, vähän myöhäistettynä, riippuen hieman milloin ehdimme lohkolle", Äijälä kertoo.

Kokeilu todettiin onnistuneeksi, sillä kasvustot pysyivät puhtaana ja säästöä syntyi erityisesti kun lasketaan yhteen konekustannukset ja työaika.

"Lopputuloksesta ei tarvinnut tinkiä, mutta kokonaisuus ratkaisee voiko ruiskutuksen hoitaa kerralla. Eli mikä viljelykasvi on kyseessä, viljelykierto ja tautipaine. Yksi ruiskutus ei aina riitä parhaimpaan tautisuojaukseen", Äijälä selventää.

Revytrex tuo kattavaa tehoa

Revytrex tarjoaa kokonaisvaltaista ja kattavaa tehoa kaikkien eri viljalajien tautitorjuntaan. Laaja ruiskutusikkuna ja pitkä suoja-aika tuovat joustoa ruiskutuksiin. Revysol uutena tehoaineena puolestaan ehkäisee resistenttien kantojen muodostumista.

Revytrex on BASF:n uusi innovatiivinen tautiaine, joka antaa sekä suojaavan että parantavan (kuratiivinen) tehon kasvitauteja vastaan kaikille viljoille.

Sen teho perustuu kahteen tehoaineeseen; Revysol® ja SDHI-tyyppinen Xemium®. Vaikutustavaltaan systeeminen valmiste liikkuu kasvissa myöhemmin kehittyviin osiin antaen pitkäaikaisen ja kattavan suojan kehittyvälle kasvustolle.

Revytrex - pitkä ja kattava suoja

  • Revytrex tehoaa erinomaisesti ohran verkko- ja rengaslaikkuun sekä ruosteisiin, vehnän ruskolaikkuun ja ruosteisiin sekä tuo hyvää tehoa myös vehnän pistelaikkuun sekä kauran lehtilaikkuun ja härmään.
  • Valmisteen vahvuudet korostuvat syysviljojen tautitorjunnassa rukiilla ja syysvehnällä, jolla monilla muilla valmisteilla tehot ovat heikentyneet syysvehnän harmaalaikkuun.
  • Revytrexin tehoaineen Revysolin on osoitettu tehoavan moniin muille tehoaineille resistentteihin rotuihin ja se tarjoaakin tärkeän työkalun resistenssin hallintaan.
  • Tehoaine Revysol antaa Revytrexille myös ainutlaatuiset imeytymisominaisuudet. Käytännössä tämä tarkoittaa erittäin nopeaa sateenkestoa ja tehokkuutta jopa kylmissä (+5 astetta) olosuhteissa, mikä antaa lisää ruiskutustunteja viljelijälle.


Revytrex on BASF:n tuote, jälleenmyyjänä toimii Viljelijän Berner.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja