11.09.20

Saksan ensimmäinen afrikkalainen sikarutto -tartuntatapaus (ASF) vahvistui

Saksan ensimmäinen vahvistettu ASF-tartunta todettiin Brandenburgista Puolan rajan läheltä kuolleena löydetystä villisiasta.

Saksassa on vahvistunut ensimmäinen tapaus afrikkalaista sikaruttoa (ASF). Tartunta todettiin Brandenburgista Puolan rajan läheltä kuolleena löydetystä villisiasta. Löytöpaikka sijaitsee vain 30 km päässä lähimmästä Puolassa todetusta vastaavasta tapauksesta.

Kyseisen villisian raato oli hyvin pitkälle maatunut. ASF-virus pystyttiin kuitenkin osoittamaan jäljellä olevista putkiluista. Oletettavaa on siis, että villisika on siirtynyt Saksan maaperälle jo aikaisemmin ja ollut kuolleenakin jo joitakin viikkoja. FLI:n (Friedrich Löffler Institut) lausunnon mukaan ei kuitenkaan pystytä sulkemaan pois sitäkään mahdollisuutta, että kyseinen villisika olisi saanut tartunnan Saksassa esim. virusta sisältävien ruuantähteiden kautta.

Brandenburgissa on pystytetty kevytrakenteinen aita Puolan rajalle joulukuussa 2019. Länsi-Puolasta on löytynyt lisääntyvässä määrin ASF-virusta kantavia villisikoja, vähimmillään vain 10 km päässä Saksan rajalta.

Lähde: Eläinten Terveys ETT RY

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja