Olet täällä

Saksassa jo 36 ASF-tapausta. Katso videolta, miten vähän villisikoja aita hidastaa

Saksassa on 28.9.2020 mennessä todettu afrikkalainen sikarutto (ASF) 36:lla villisialla. Yksi näistä oli kaadettu ja 35 kuolleena löydettyä. Kaikki ASF-virusta kantavat villisiat on tähän mennessä löydetty Brandenburgin aidatulta rajoitusalueelta. Noin 60 km läpimitaltaan oleva 150 neliökilometrin kokoinen alue on rajattu kevytrakenteisin siirrettävin aidoin. Alue on rauhoitettu kaikelta liikenteeltä mahdollisuuksien mukaan. Kuolleita villisikoja jäljitetään alueella kuitenkin mm. koirien avulla.

Vastaavia aitoja on pystytetty myös Puolan ja Saksan rajalle. Villisikojen on kuitenkin nähty pääsevän myös aidoista läpi, kuten yllä oleva video osoittaa.
 

Lähteet:  Eläinten Terveys ETT RY ja Animal-health-online.com

Kommentit

Samankaltaista sisältöä