Olet täällä

Maantasalla-podcast

Maantasalla on podcast maa- ja metsätalouden ammattilaisille

Tervetuloa kuuntelemaan!

Podcastimme sisältää nyt jo 11 jaksoa!

Palautetta, kommentteja sekä jaksoehdotuksia voi lähettää meille sähköpostilla:

maantasallapodcast@gmail.com


Tähän mennessä ilmestyneet Maantasalla -podcastit

Nordkalk: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää rakennekalkista (27.5.2021, kesto 36:22)
Mitä on rakennekalkki? Sopiiko se kaikille pelloille? Miten se levitetään? Miksi Ruotsissa se kuuluu tuen piiriin? Millaisia tutkimustuloksia on saatu sen hyödyistä? Kaikkiin näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen vastauksen antaa tutkija Juha Kääriä Turun ammattikorkeakoulusta.

Kuuntele
Podcast

DeLaval: Kiimatutka 24/7 (19.5.2021, kesto 32:44)
Keskustellaan lehmien hedelmällisyydestä ja miten uudella teknologialla sitä voidaan seurata hyvinkin tarkasti, jolloin tiinehtymiset saadaan onnistumaan erittäin hyvällä todennäköisyydellä. Entä viekö uusi lypsyrobottiteknologia eläinlääkärien työt? Aiheesta keskustelemassa DeLavalilta neuvoja Marjaana Peltola sekä Lehmälääkärit.comin eläinlääkäri Sanni Kallio.

Kuuntele
Podcast

Viljelijän Avena Berner: Kasvukauden kynnyksellä ei pidä kompastua (23.3.2021, kesto 43:14)
Kevään koittaessa on hyvä pohtia keinoja, joilla saa parhaan mahdollisen sadon pellostaan. Ensin perusasiat kuntoon ja sitten hienosäädetään. Vieraana ovat Viljelijän Avena Berneriltä Janne Laine, joka kertoo uudesta ratkaisusta pahkahomeen hallintaan sekä Matias Rönnqvist, joka on Käytännön Maamies -lehden satokisan voittaja vuosimallia 2020. Miten saavutettiin kevätvehnän voittajasato 8719 kiloa hehtaarilta?

Kuuntele
Podcast

Sucros: Don't worry, Beet happy (15.3.2021, kesto 33:11)
Kotimaista sokeria saadaan sokerijuurikkaasta. Viljelijälle sokerijuurikas on yksi kannattavimmista viljelykasveista ja sadolle on varma ostaja. Miten sokerijuurikasta viljellään ja miltä näyttää sokerijuurikkaan viljelyn tulevaisuus? Voiko yksirivisellä Jukolla nostaa juurikasta mäkisellä pellolla? Mikä on Conviso Smart menetelmä? Asiasta kertomassa Sucrokselta Petri Suvanto ja Sokerijuurikkaan tutkimuskeskukselta Sakari Malmilehto.

Kuuntele
Podcast

Fazer Mylly: Sanokaa Fazer kun haluatte vastuullista viljaa (8.3.2021, kesto 35:34)
Fazer kehittää ympäristöystävällisempää viljelyä. Kaurankuoresta tehdään leipäpusseja ja ksylitolia sekä kerrotaan Uudistavan viljelyn e-opistosta. Vastuullisesta viljanhankinnasta keskustelemassa Fazer Myllyn viljanhankintajohtaja Tero Hirvi.

Kuuntele
Podcast

Raisio: Valmista kauraa Raisiolta (1.3.2021, kesto 33:11)
Kaura on suomalaista superfoodia. Raisiolla on pitkä historia kauran viljelyttämisessä sekä jalostamisessa. Tällä hetkellä kauratuotteiden kysyntä kasvaa Suomessa sekä maailmalla kovaa vauhtia ja kaurasta tehdään puurohiutaleiden lisäksi esimerkiksi keksejä ja lihankorviketta. Miten taataan laadukkaan raaka-aineen saatavuus? Entä mitkä tekijät ovat tärkeitä elintarvikekauran tuotannossa ja millä lajikkeella varmistetaan hyvälaatuinen kaurasato. Keskustelemassa viljapäällikkö Minna Oravuo Raisiolta.

Kuuntele
Podcast

Hankkija: Täsmäviljelyn avaimia etsimässä (22.2.2021, kesto 36:54)
Mitä on täsmäviljely ja miten siinä pääsee alkuun? Mitä tarkoittavat ISOBUS-lisenssien kirjainlyhenteet? Hankkija on tehnyt määrätietoista kehitystyötä täsmäviljelyn edistämiseksi. Se on iso kokonaisuus alkaen maan rakenteen hoidosta viljelymenetelmiin, koneratkaisuihin sekä asiantuntevaan neuvontaan. Keskustelemassa Hankkijalta Teemu Helkala ja Olli Korhonen.

Kuuntele
Podcast

Boreal Kasvinjalostus: Kotimaista kasvinjalostusta, pohjoisiin oloihin (15.2.2021, kesto 33:41)
Mistä löytyvät kasvien vanhemmat?  Kuinka pitkään kasvin jalostaminen vie? Kasvinjalostus on parantanut lajikkeiden viljelyominaisuuksia, viljelyvarmuutta, satopotentiaalia ja laatua. Lisäksi tuotannon ympäristökuormitusta on voitu pienentää merkittävästi, kun käytössä olevalta viljelyalalta saadaan satoa tehokkaammin. Jakson vieraana Boreal Kasvinjalostus Oy:n jalostusjohtaja Merja Veteläinen.

Kuuntele
Podcast

Tilasiemen: Testissä tulevaisuuden siemenet (8.2.2021, kesto 33:44)
Jotta maailmalta löydetään sopivia lajikkeita Suomen pohjoisiin oloihin, on niitä testattava perusteellisesti. Miten eri lajikkeet päätyvät lopulta viljelijöiden pelloille? Millainen on tarina menestyslajikkeiden kuten RGT Planetin ja KWS Mistralin taustalla? Jakson vieraana keskustelemassa Tilasiemenen toimitusjohtaja Antti Ollila.

Kuuntele
Podcast

Trans Farm: Öljyhampun seuraava suurvalta (1.2.2021, kesto 32:51)
Toisen jakson vieraana on Trans Farm joka on tunnettu maailman suurimpana kuminantuottajana. Nyt puhaltavat kuitenkin uudet tuulet sillä yritys päätti lähteä isommin panoksin viljelyttämään ja tuottamaan öljyhamppua. Onko Suomen pelloille löytynyt uusi hitti? Asiasta keskustelemassa Trans Farmilta kehityspäällikkö Satu Pura ja viljelijä-neuvoja Samuel Jussila.

Kuuntele
Podcast

Nordkalk: Jokainen päivä on kalkkipäivä (22.1.2021, kesto 33:31)
Ihka ensimmäinen Maantasalla-podcast-jakso. Vieraana Nordkalkin kalkkimiehet Jan Drugge ja Mika Erkkilä. Mutta kuka kumma on Jakob Fellmann?
Asiaa kalkituksesta.

Kuuntele
Podcast

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä