Olet täällä

Maantasalla-podcast

Maantasalla on podcast maa- ja metsätalouden ammattilaisille

Tervetuloa kuuntelemaan!

Uusi jakso joka maanantai. 1. kausi sisältää 10 jaksoa.

Palautetta, kommentteja sekä jaksoehdotuksia voi lähettää meille sähköpostilla:

maantasallapodcast@gmail.com


Tähän mennessä ilmestyneet Maantasalla -podcastit

Hankkija: Täsmäviljelyn avaimia etsimässä (22.2.2021, kesto 36:54)
Mitä on täsmäviljely ja miten siinä pääsee alkuun? Mitä tarkoittavat ISOBUS-lisenssien kirjainlyhenteet? Hankkija on tehnyt määrätietoista kehitystyötä täsmäviljelyn edistämiseksi. Se on iso kokonaisuus alkaen maan rakenteen hoidosta viljelymenetelmiin, koneratkaisuihin sekä asiantuntevaan neuvontaan. Keskustelemassa Hankkijalta Teemu Helkala ja Olli Korhonen.

Kuuntele
Podcast

Boreal Kasvinjalostus: Kotimaista kasvinjalostusta, pohjoisiin oloihin (15.2.2021, kesto 33:41)
Mistä löytyvät kasvien vanhemmat?  Kuinka pitkään kasvin jalostaminen vie? Kasvinjalostus on parantanut lajikkeiden viljelyominaisuuksia, viljelyvarmuutta, satopotentiaalia ja laatua. Lisäksi tuotannon ympäristökuormitusta on voitu pienentää merkittävästi, kun käytössä olevalta viljelyalalta saadaan satoa tehokkaammin. Jakson vieraana Boreal Kasvinjalostus Oy:n jalostusjohtaja Merja Veteläinen.

Kuuntele
Podcast

Tilasiemen: Testissä tulevaisuuden siemenet (8.2.2021, kesto 33:44)
Jotta maailmalta löydetään sopivia lajikkeita Suomen pohjoisiin oloihin, on niitä testattava perusteellisesti. Miten eri lajikkeet päätyvät lopulta viljelijöiden pelloille? Millainen on tarina menestyslajikkeiden kuten RGT Planetin ja KWS Mistralin taustalla? Jakson vieraana keskustelemassa Tilasiemenen toimitusjohtaja Antti Ollila.

Kuuntele
Podcast

Trans Farm: Öljyhampun seuraava suurvalta (1.2.2021, kesto 32:51)
Toisen jakson vieraana on Trans Farm joka on tunnettu maailman suurimpana kuminantuottajana. Nyt puhaltavat kuitenkin uudet tuulet sillä yritys päätti lähteä isommin panoksin viljelyttämään ja tuottamaan öljyhamppua. Onko Suomen pelloille löytynyt uusi hitti? Asiasta keskustelemassa Trans Farmilta kehityspäällikkö Satu Pura ja viljelijä-neuvoja Samuel Jussila.

Kuuntele
Podcast

Nordkalk: Jokainen päivä on kalkkipäivä (22.1.2021, kesto 33:31)
Ihka ensimmäinen Maantasalla-podcast-jakso. Vieraana Nordkalkin kalkkimiehet Jan Drugge ja Mika Erkkilä. Mutta kuka kumma on Jakob Fellmann?
Asiaa kalkituksesta.

Kuuntele
Podcast

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä