Olet täällä

Puutarhatuotteiden varastointituki haettavissa ensimmästä kertaa Vipu-palvelussa

Puutarhatuotteiden varastointitukea voi hakea tänä vuonna ensimmäistä kertaa viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa marras-joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien perusteella. Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali.

Tukea voi hakea viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia. Varastointiin käytettävän varaston on oltava hänen hallinnassaan ja täytettävä sille asetetut vaatimukset. Tukea hakevan viljelijän tulee olla yli 18-vuotias. Jos tukea haetaan yhteisölle, vähintään yhden yhteisön jäsenistä on oltava yli 18-vuotias.

Tukisumma määräytyy varastomäärien keskiarvosta

Viljelijän on pidettävä kirjaa varastoitavista tuotteista 1.11.–31.12.2020. Tuen määrä lasketaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien keskiarvosta. Tukea hakiessaan viljelijä ilmoittaa marraskuun varastomäärän 1.11. tilanteen mukaan. Hakijan on ilmoitettava lisäksi viimeistään 29.1.2021 varastomäärät 15.12. tilanteen mukaan, jos varastoissa tuotteita vielä joulukuussa on. Sekä hakemuksen että joulukuun varastomääräilmoituksen voi tehdä Vipu-palvelussa.

Varastointitukea maksetaan koko Suomessa. Tukialueella AB varastointituki maksetaan Etelä-Suomen kansallisena tukena ja tukialueella C pohjoisena tukena. Tukialueen lisäksi tukeen vaikuttavat myös puutarhatuotteiden varastomäärä ja varaston tyyppi. Tukea voi saada AB -alueella koneellisesti jäähdytettyyn varastoon enimmillään 10,0 euroa/m3 ja muuhun varastoon enimmillään 6,2 euroa/m3. Vastaavasti C-alueella tuki koneellisesti jäähdytetyyn varastoon on enimmillään 14,2 euroa/m³ ja muuhun varastoon enimmillään 8,8 euroa/m³.

Tuki maksetaan arviolta maalis–huhtikuussa 2021.

Tukea voi hakea myös paperilomakkeilla

Ruokavirasto kannustaa asioimaan verkossa, mutta tukea voi halutessaan edelleen hakea myös paperisilla hakulomakkeella 228 ja joulukuun varastomääräilmoituslomakkeella 228B. Hakulomakkeen 228 palautusaika päättyy 13.11.2020 ja ilmoituslomakkeen 228B palautusaika 29.1.2021. Hakemus ja ilmoituslomake toimitetaan Varsinais-Suomen tai Pohjanmaan ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon.

Lue tarkemmin varastointituen hakemisesta.

 

Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Samankaltaista sisältöä