17.05.22

Viljelyn riskienhallintaa Medax Maxilla

Viljelyriskien, kuten lakoriskin, minimoinnin tärkeys korostuu erityisesti nykyisessä tilanteessa, jossa viljan ja tuotantopanosten hinnat ovat korkealla. BASF:n kasvunsääde Medax Max on kaikille viljoille sopiva korrensääde, joka on tehokas sekä aikaisissa että myöhäisissä käsittelyissä.

Kasvuston lakoontuminen aiheuttaa monenlaista haittaa: puinti vaikeutuu, sadon kuivaus hidastuu, tähkäidäntä kasvaa, lakoontunut vilja altistuu helposti homeille ja osa lannoituksestakin menee lakoontumisen seurauksena hukkaan. Pahoin lakoutunutta kasvustoa ei tehokkainkaan tautitorjunta pelasta. Medax Max -käsittelyn ansiosta kasvustosta tulee selvästi jäykempi ja kimmoisampi, ja se palautuu pystyasentoon paremmin tuulesta ja sateista huolimatta.

Medax Max on erittäin tehokas ratkaisu vähentämään sekä juuri- että korsilakoa. Korrenkasvun alussa tehdyllä käsittelyllä saadaan optimaalinen vaikutus laontorjunnan kannalta, kun halutaan lyhentää kasvin alimpia solmuvälejä, kasvattaa korrenhalkaisijaa ja paksuntaa soluseinämien paksuutta. Aikainen käsittely edistää juuriston kasvua syvemmälle ja laajemmaksi, mikä vähentää juurilakoa sekä parantaa veden- ja ravinteidenottoa. Lisäksi se pysäyttää pääverson kasvua, jolloin sivuversot ehtivät muodostua paremmin ja tasaa niiden kehitystä suhteessa pääversoon.

Medax Maxin vaikutus perustuu pääasiassa proheksadioni-kalsium-tehoaineeseen, joka vaikuttaa nopeasti ja tehokkaasti heti käsittelyn jälkeen. Proheksadioni-kalsium-tehoaine toimii erinomaisesti erilaisissa olosuhteissa, vakuuttavasti myös viileässä eikä vaadi auringonpaistetta. Toinen täydentävä tehoaine on trineksapakki-etyyli, jonka vaikutus tulee esille myöhemmin hitaampana vaikutuksena, täydentäen pitkäkestoista vaikutusta tehden tuotteesta hyvin kokonaisvaltaisen.

Lisää tietoa Medax Maxista löydät BASF:n nettisivuilta.

Medax Max -tuotetta myy Lantmännen Agro

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja