14.02.22

Avaunt® 150 EC- ja Steward®- valmisteita saa käyttää kesän 2022 aikana - muista tilata ajoissa!

Avaunt® 150 EC- ja Steward®- valmisteiden myynti ja jakelu on sallittu 31.5.2022 saakka ja käyttö 19.9.2022 saakka.

EU:n komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) 2021/2081 mukaisesti Avaunt® 150 EC- ja Steward®- valmisteiden tehoaine indoksakarbi jätettiin hyväksymättä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) peruuttaa Avaunt® 150 EC- ja Steward®- valmisteiden luvat ja myöntää molemmille valmisteille siirtymäajan myyntiä ja jakelua varten 31.5.2022 saakka sekä valmisteiden käytölle, olemassa olevien varastojen hävittämiselle ja varastoimiselle 19.9.2022 saakka, jolloin valmisteet poistetaan kasvinsuojeluainerekisteristä.

Avaunt® 150 EC -valmistetta saa käyttää kesän aikana rapsikuoriaisten torjuntaan rypsillä ja rapsilla, lisäksi valmiste tehoaa hyvin kaalikoin toukkiin. Avaunt käyttömäärä on 170 ml/ha, käytetään ensimmäisessä ruiskutuksessa, kuitenkin viimeistään kasvuastella BBCH 57, myöhäinen nuppuvaihe, kun kasvustossa ei vielä ole keltaista väriä.

Avaunt® 150 EC:n pitkäaikaisvaikutus, jopa 14 vrk, saavutetaan vain niissä kasvinosissa, joihin ruiskutusneste osuu suoraan. Tuhohyönteiset voivat säilyä elinkykyisinä jonkin aikaa ruiskutuksen jälkeen (1-2 vrk), mutta eivät kuitenkaan enää pysty vioittamaan kasveja. Avaunt® 150 EC toimii parhaiten lämpimissä olosuhteissa tuhohyönteisten ollessa aktiivisia.

Steward® -valmistetta käytetään 85-250 g/ha tuhohyönteisten torjuntaan omenalta, päärynältä, parsakaalilta, punakaalilta, keräkaalilta, kukkakaalilta, kurttukaalilta, ruusukaalilta, kesäkurpitsalta ja kurpitsalta avomaalla sekä kasvihuonessa kurkulta, tomaatilta, paprikalta, kesäkurpitsalta, kurpitsalta, chilipaprikalta, munakoisolta ja melonilta.

Steward® torjuu laajaa hyönteisspektriä, johon kuuluu yli 30 eri imevien ja purevien hyönteisten sukua. Näistä perhostoukat (Lepidoptera) on suurin ryhmä. Steward® tehoaa kaikkiin toukka-asteisiin, mutta suositellaan käytettäväksi munien kuoriutumisen alussa tai ensimmäisten toukkien esiintyessä, erityisesti, jos toukat ovat kasvin korjattavassa osassa. Optimaalisin torjunta tehdään 4–7 vrk:n kuluttua ensimmäisestä lentohavainnosta.

Kaalilla Steward® valmistetta voidaan ruiskuttaa koko kasvukauden ajan perhostoukkien torjumiseksi.

Muista tilata Avaunt® 150 EC- ja Steward®- valmisteita ajoissa ja varmista valmisteiden saatavuus! Myyntilupa loppuu 31.5.2022, tämän jälkeen Suomessa ei voi enää tilata eikä toimittaa kumpaakaan valmistetta.

Avaunt® 150 EC löytyy Hankkijan, Lantmännen Agron, Viljelijän Avena Bernerin ja Wihurin valikoimista.

Steward® löytyy Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Avena Bernerin valikoimista.

Lisätietoa EU-komission Avaunt® ja Steward®-päätöksestä fmcagro.fi-nettisivuilta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja