Olet täällä

Punertavatko syysviljat?

Harmaat laikut ovat mangaaninpuutetta

Syysviljojen kasvu käyntiin Yaravitalla

Talvesta selvinneet syysviljat ovat juroneet viime päivät kylmässä kevätsäässä. Kasvustot ovat versoneet hyvin ja korrenkasvu alkaa heti, kun yöpakkaset väistyvät. Sato-odotukset ovat hyvät sekä rukiilla että syysvehnillä.

Kylmyys vaikeuttaa kasvin ravinteiden ottoa merkittävästi. Erityisesti fosfori on kasveille käyttökelvottomassa muodossa, mikä voi näkyä lehdissä ja korressa punertavana värinä. Mangaanin puute näkyy harmaina laikkuina tai vaaleina juovina vehnän lehdissä.

YaraVita ruiskutus on nyt erinomainen apu kasvun starttaamiseksi. Fosfori ja mangaani auttavat juurten kehittymisessä ja varmistavat terveen ja nopean kasvun seuraavina viikkoina. YaraVita STARPHOS MnP  ja Starphos CMZ tuotteet ovat suunniteltu juuri tähän tarpeeseen.

Mikäli fosfori ei ole tarpeen vaihtoehtoinen seos on YaraVita GRAMITREL B tai MANCOZIN 1-2 l/ha. Seosta voi terästää YaraVita MANTRAC PROlla korvaamalla toisen litran sillä.

Yaran uudet  biostimulantit on suunniteltu stressaaviin olosuhteisiin, kuten kylmään, kuivaan tai kuumaan tehostamalla kasvin elintoimintoja. Näitä biostimulantteja voi käyttää useissa seoksissa, kuten muitakin YaraVita tuotteita. 

Katso sekoitettavuus täältä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä