Olet täällä

Hyvä talouskuri on nyt erityisen tärkeää maataloudessa – WebWakka helpottaa tilan taloudenhallintaa

Mtechin talousohjelmisto WebWakka tarjoaa helppokäyttöisen ja aina ajantasaisen työkalun niin kirjanpidon tekemiseen kuin yleisempäänkin taloudenseurantaan.

Vaikka Suomen talouden pyörät ovat lähteneet viimein kunnolla pyörimään, maataloudessa se ei ainakaan vielä juuri näy. Koska rahavirrat ovat tiukoilla, on viljelijöiden hyvä talouskuri ensiarvoisen tärkeää.

”Mitä tiukempi taloustilanne on, sitä tärkeämpää on olla selvillä taloustilanteesta, sekä suunnitella ja budjetoida oman yrityksen toimintaa”, biotalouden digitaalisia ratkaisuja tarjoavan Mtech Digital Solutions Oy:n tuotepäällikkö Jari Nevavuori toteaa.

Webwakka tuo helpotusta taloushallintoon

Mtechin palveluvalikoimaan kuuluu maatilan talousohjelmisto, jolla viljelijän tai metsänomistajan taloushallinto helpottuu. WebWakan avulla kirjanpito, pankkiyhteys, laskutus, raportointi, tilinpäätös ja erilaisten lomakkeiden kuten verolomakkeiden sähköinen palautus sujuvat kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

Laskut voi maksaa ja kirjata kirjanpitoon samalla kertaa. Kirjanpito tallentuu palveluun ja tiedot ovat turvassa, vaikka tietokone hajoaisi.

Aina mukana – missä ikinä liikutkin

”Koska sovellus on nettipohjainen, se on aina ajantasainen ja saavutettavissa – riippumatta siitä, missä, milloin ja minkä koneen ääressä satut istumaan”, Nevavuori kuvailee.

WebWakka soveltuu kaikille maatiloille niiden koosta tai tuotantosuunnasta riippumatta. Ohjelmisto käy hyvin myös maatalousyhtymien käyttöön, sillä kirjanpidon hoito voidaan hajauttaa useammalle henkilölle. Kirjanpidon voi siis hoitaa yksin tai yhdessä asiantuntijan tai tilitoimiston kanssa.

”Käyttäjä voi itse määrittää, keille käyttöoikeuksia antaa. Ohjelma mahdollistaa sen, että viljelijän ei välttämättä tarvitse istua esimerkiksi asiantuntijan kanssa saman tuvan ääressä, kun molemmilla on sama aineisto saatavilla”, Nevavuori selittää.

Tarvittaessa apua kädestä pitäen etäyhteyden välityksellä

Helppokäyttöisyytensä ja muovautuvuutensa vuoksi WebWakka sopii taloushallinnon konkareiden lisäksi myös oman taloushallinnon aloittamista suunnitteleville. Jos kysyttävää kuitenkin ilmenee, apua saa Mtechin nettisivujen opasvideoista sekä ohjelmistotukeen soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

”Meillä on myös etäyhteysmahdollisuus, jonka avulla voidaan neuvoa ja nähdä ihan konkreettisesti samalta ruudulta, mistä kenkä puristaa”, Nevavuori muistuttaa.

Hän vakuuttaa, että WebWakkaa on melko yksinkertaista käyttää, kunhan perusasiat verotuksesta ja taloudesta ovat hallussa. Asiakkaita löytyy eri taustoista ja ikäryhmistä.

”Iäkkäin WebWakan käyttäjä, joka minun kohdalle on sattunut, on 80-vuotias herra. Parin kuukauden päästä hän soitti, että hyvinhän tämä lähti käyntiin alun harjoittelun jälkeen.”

Askel kohti paperitonta toimistoa

WebWakka on kehittynyt kovaa vauhtia viimeisten vuosien aikana. Kehittyminen sekä uudet ominaisuudet ovat tuoneet myös uusia asiakkaita tasaiseen tahtiin.

Kehitys jatkuu kuitenkin edelleen. Nyt WebWakkaan on tulossa uutena ominaisuutena Elinkeinotoiminnan veroilmoitus eli 5 ja 62 lomakkeet, joita käyttävät liikkeen- tai ammatinharjoittajat. Lisäksi ohjelmaan on tulossa uusi wakkakuitti-sovellus. Kyseessä on kännykkäsovellus, jolla voidaan ottaa kuva kuitista ja lähettää se suoraan WebWakkaan.

”Uudistukset helpottavat entisestään kirjanpitoa ja ovat askel kohti paperitonta toimistoa”, Nevavuori tiivistää.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä