Olet täällä

On olemassa happoja ja sitten on GrasAAT -happoja

Olen useasti pohtinut mitä tarkoittaa edelläkävijä ja edistyksellisyys. Useinhan nämä termit mielletään positiivisiksi ja massasta erottujiksi. On itsestään selvää, että synonyymejä sanalle edelläkävijä on tienraivaaja ja uranuurtaja. Mutta mikä sitten tekee edelläkävijän? Erään lainauksen mukaan: ”Edelläkävijä uskaltaa olla se, joka muuttaa totuttuja toimintatapoja ja parhaassa tapauksessa koko sektoria (Anne Raudaskoski, Ethica Oy, 2014).”

Edistyksellisyys ei synny tyhjästä. Tarvitaan huippuosaajia, innovaatioita sekä myös kysyntä uudelle tuotteelle. Viljelijän Berner on halunnut olla edelläkävijä tuomalla markkinoille säilöntäainevalikoiman, jonka monipuolisuus takaa sen ettei suomalaisen viljelijän tarvitse tehdä ratkaisuja pelkästään sillä perusteella, että myyjällä on tarjota asiakkaalle vain yksi vaihtoehto. Valikoimassa olevat GrasAAT –hapot, KOFASIL –säilöntöliuokset ja biologiset säilöntäaineet ovat kaikki toimivia säilöntäaineratkaisuja. Viljelijä valitsee itse omalle tilalleen sopivat tuotteet omien tavoitteiden, koneketjun ja korjuutavan tai vaikkapa korjuuolosuhteiden mukaan.

Palataanpa takaisin edelläkävijän määrittelyyn. Viljelijän Berner toi kaksi vuotta sitten markkinoille GrasAAT -hapot. Mielestäni voidaan todeta, että nämä hapot ovat edelläkävijöitä niiden edistyksellisen koostumuksensa perusteella, sillä markkinoilla ei ollut vastaavanlaisia tuotteita vielä tarjolla. Itseasiassa kilpailun puutteen vuoksi rehunsäilöntään tarkoitettujen happojen markkinat eivät ole Suomessa kehittyneet ajan mukaisesti maatalouden rakennekehityksen mukana.  Tilakoon kasvun myötä uusia ratkaisuja on kaivattu. Tästä esimerkkinä kostean rehun säilöntään soveltuva GrasAAT Lacto -happo, jossa on maitohappokäymistä tukemassa annos laktoosia heti käymisprosessin aluksi ja GrasAAT -happoja, jotka soveltuvat hyvinkin kuivalle rehulle propioni-, bentsoe- ja sorbiinihappojen ansiosta. Nämä hapot ovat ensimmäiset Suomen markkinoilla, joissa tuotteiden annostelutaso on pienempi kuin muilla. GrasAAT –hapot ovat edelläkävijöitä myös siksi, että niissä on natriumformiaattia lisäämässä käyttäjän turvallisuutta sekä koneiden käyttöikää laimentaen muurahaishapon syövyttävyyttä. Ja mikä parasta, natrium lisää rehun maittavuuttaa säilörehun loppukäyttäjälle! Vaikka GrasAAT-happojen vanavedessä markkinoille on tullut nyt muitakin natriumformiaattia sisältäviä tuotteita, huomioitavaa on nimenomaan tuotteiden natriuminformiaatin määrä, mikä vaikuttaa tuotteen syövyttävyyteen.

Edelläkävijän on kysyttävä itseltään: onko edistyksellisempää vastata markkinoilla totuttuun vai muokata totuttuja tapoja? Viljelijän Bernerin näkökulmasta uudenaikaiset GrasAAT –hapot ovat osoitus tuotekehityksestä. Ne parantavat viljelijöiden edellytyksiä tehdä laadukasta rehua käyttäjä- ja koneystävällisesti sekä tarjoavat viljelijöille mahdollisuuden ostaa säilöntäaineet kansainvälisesti vertailukelpoiseen hintatasoon. Näillä ominaisuuksilla GrasAAT -hapot ja KOFASIL -tuotteet ovat edistyksellisiä ja ainutlaatuisia tuotteita suomalaiseen rehunsäilöntään.

GrasAAT –hapot ovat myynnissä Viljelijän Bernerillä. Berner Oy on kotimainen perheyritys.

Kommentit