Olet täällä

Miksi opiskelisin maataloutta?

Korkeakoulujen yhteishaku on tältä keväältä päättynyt, mutta maatalousalat eivät ole ainakaan viime vuosina komeilleet hakijatilastojen kärjessä. Tässä kuitenkin muutama syy, miksi jokaisen pitäisi edes harkita opiskelevansa maataloutta:

Jokaisen olisi hyvä tietää, mistä ruoka tulee ja miten sitä tuotetaan

Ruokaa ja ruokavalintoja pidetään mahdollisuutena vaikuttaa ja ne koetaan jopa osaksi identiteettiä. Valintoja on kuitenkin helpompi tehdä ja perustella, kun taustatieto on kunnossa.

Ruoka puhututtaa

Ruuasta puhutaan niin julkisessa keskustelussa kuin markettien käytävilläkin. Jokainen tuntuu olevan ruuan ja sen tuotannon asiantuntija, ja väitteitä sekä mielipiteitä löytyy laidasta laitaan. Koulutus puolestaan perustuu tutkitulle tiedolle, joka toisinaan keskusteluissa unohtuu täysin tai sivuutetaan.

Biotalouden tulevaisuus

Biotaloudesta haetaan vastauksia moneen nykypäivän kysymykseen, kuten ilmastonmuutoksen hillintään ja uusiutuvien materiaalien ja energian tuotantoon. Monipuoliselle osaamiselle on tarvetta, kun etsitään tulevaisuuden ratkaisuja.

Ihmiset syövät – tulevaisuudessakin

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö on ennustanut, että vuoteen 2050 mennessä maailman ruuantuotannon on kasvettava 70 prosenttia vastatakseen kasvavan väestön tarpeisiin. Myös tuotannon olosuhteet tulevat muuttumaan, mutta muutoksen suunnasta ja seurauksista ei ole varmuutta. Suuriin muutoksiin ja haasteisiin sopeutuminen vaatii asioiden ja niiden vuorovaikutusten syvällistä ymmärrystä, jotta menetelmiä pystytään soveltamaan tarpeiden mukaan.

Lukemattomia mahdollisuuksia

Maatalousalalta ei valmistuta vain yhteen tiettyyn ammattiin, vaan urapolkujen ja työnimikkeiden kirjo on laaja. Ruokaketjun ammattilaisia tarvitaan niin yrityksissä, järjestöissä kuin maatiloillakin.

Kommentit