Tero Hirvi
16.06.14

Syyskylvöjen suunnittelu vauhtiin

Kuluva kasvukausi on ollut monella tapaa vaihteleva. Kylvöt pääsivät hyvin ensin vauhtiin, tosin kylmä sää hidasti itämistä ensimmäisten kylvöjen osalta. Kuivan ja kylmän alkukasvukauden jälkeen sateet hidastivat kuitenkin merkittävästi kylvöjen edistymistä

Kuluva kasvukausi on ollut monella tapaa vaihteleva. Kylvöt pääsivät hyvin ensin vauhtiin, tosin kylmä sää hidasti itämistä ensimmäisten kylvöjen osalta. Kuivan ja kylmän alkukasvukauden jälkeen sateet hidastivat kuitenkin merkittävästi kylvöjen edistymistä. Kuorettumiselta ei myöskään vältytty. Alueellisia eroja tosin viime viikkoina on ollut melkoisesti, Lounais-Suomessa on kaipailtu sateita, kun taas Itä-Suomessa kylvöt ovat venyneet pitkälle kesäkuun puolelle runsaiden sateiden johdosta. Viljan päätuotantoalueilla tilanne on kuitenkin ollut keskimäärin hyvä.

Syyskylvöjen suunnittelu hyvä aloittaa nyt, muista ruis hyvänä vaihtoehtona

Lohkot, jotka päästiin kylvämään aikaisin ja jotka tämän hetken arvion mukaan päästään myös puimaan aikaisin, antavat hyvän mahdollisuuden harkita syyskylvöjä, riippuen toki myös esikasvista. Kotimaiselle rukiille on hyvin kysyntää ja hinta on mahdollista kiinnittää jo ennen syyskylvöjä. Hinnan voi toki kiinnittää vielä kylvöjen jälkeenkin syyskuun loppuun saakka, mikäli haluaa ensin varmistua siitä, että siemenet saa lopulta maahan. Rukiin siementä on hyvin tarjolla, mutta toki kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, että saa varattua haluamaansa lajiketta syksyn kylvöille. Kesän edetessä lähestyy kohta myös Okra Maatalousnäyttely, tervetuloa tapaamaan meitä osastollemme Okraan heinäkuun alussa ja keskustelemaan rukiin viljelystä tai muista viljelyyn liittyvistä asioista.

Hyvää kasvukauden jatkoa ja hyvää juhannusta!

Katso Pro Ruis video alla olevasta linkistä: http://www.farmit.net/videot/kasvinviljely/pro-ruis

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja