14.05.21

Vuoden 2020 Etelä-Suomen sika- ja siipikarjatalouden tukitaso vahvistettiin

Tuotannosta irrotetun sika- ja siipikarjatalouden tuen lopullisesta Etelä-Suomen tukitasosta vuodelle 2020 on saatu päätös.

Hallitus päätti tuotannosta irrotetun sika- ja siipikarjatalouden tuen lopullisesta Etelä-Suomen tukitasosta vuodelle 2020. Tuotannosta irrotettua tukea maksetaan sika- ja siipikarjatalouden tilakohtaisten, järjestelmän käyttöönoton yhteydessä vahvistettujen viitemäärien perusteella. Näiden viitemäärien yksiköiden kokonaismäärä vähenee asteittain tilojen rakennekehityksen ja tuotantosuunnan muutosten myötä.

Tukea voidaan korottaa aiemmin säädetystä tasosta, koska tuotannosta irrotettuun tukeen oikeutettuja yksiköitä oli vuonna 2020 jonkin verran ennakkoon arvioitua vähemmän.

Etelä-Suomen uudeksi tukitasoksi vahvistettiin 38 euroa viitemäärän yksikköä kohti. Nyt vahvistettujen muutosten jälkeen vuodelta 2020 sika- ja siipikarjataloudelle maksettava tuotannosta irrotettu tuki Etelä-Suomessa on 6,38 miljoonaa euroa. Tällöin tukikohteisiin varattu määräraha käytetään mahdollisimman täysimääräisesti ja tasapainoisesti.

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja