Olet täällä

Säkylän sokeritehdas käynnistyi

Säkylän sokeritehdas käynnistyi

Sokerijuurikkaan vastaanotto on alkanut Sucroksen Säkylän sokeritehtaalla varhain tänä aamuna. Tehdas käynnistyi hieman aamuseitsemän jälkeen. Noin kolme kuukautta kestävän käyntikauden aikana valmistetaan kaikki tämän kasvukauden suomalainen sokeri.

Hyvän kasvukauden ja viime vuodesta nousseen juurikaspinta-alan takia jalostettavaa juurikasta on edellisvuotta enemmän, ja se tarkoittaa tehtaalle pidempää käyntikautta. Sokerijuurikkaan jalostuksen odotetaan jatkuvan joulukuun puoliväliin. 

Juurikkaiden vastaanotto aloitetaan pienemmällä määrällä jo ennen tehtaan käynnistymistä. Kun tehdas pääsee kunnolla vauhtiin, vuorokaudessa saapuu tehtaalle noin kahdeksan miljoonaa kiloa multaista juurikasta. Valkoista sokeria valmistuu vuorokaudessa on noin 1,1 miljoonaa kiloa. 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä