Olet täällä

Mandaryna voitti Hyvä Sato -kilpailun

Viime kasvukausi oli kuudes vuosi, kun Viikissä kisailtiin Hyvän Sadon kilpailussa. ViljelijänBernerillä oli viljelyssä kaksi  kasvia kevätvehnä ja rehumaissi.

Viileä ja sateinen kasvukausi oli erityisen haasteellinen rehumaisille, eikä myöskään paras mahdollinen kevätvehnälle. Käytännön viljelyksillä monet kevätvehnää puimaan lähteneet viljelijät pettyivät  satotulokseen.  Vaikka kasvusto näytti hyvältä, satoa tuli yleensä tonni odotettua vähemmän hehtaarilta. 

Näin kävi Mandarynallekin. 8 tonnia tavoitteena olleeseen hehtaarisatoon ei aivan päästy, mutta siitä huolimatta kilpailussa voitto tuli.  Voiton takeena oli siemenviljelysopimus ja hinnankiinnitys.Äitienpäivänä kylvetty Mandaryna oli tähkällä heinäkuun 10 päivänä. Tähkä on pitkä ja lippulehti leveä. Lajikkeen korsi luja sekä kasvuston tautienkestävyys hyvä.

Lue lisää Hyvän Sadon tuloksista

viljelijänberner.fi

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä