Olet täällä

Ruuan kotimaa kiinnostaa kuluttajia – silti ruuan alkuperästä kysytään ravintoloissa vain harvoin

Vain joka viides suomalainen kysyy ruuan alkuperästä ravintolassa, vaikka lähes kaikki ovat kiinnostuneita siitä, maa- ja metsätalousministeriö (MMM) tiedottaa.

MMM:n teettämän ja tutkimusyritys IRO Researchin toteuttaman tutkimuksen mukaan noin 80 prosenttia suomalaisista haluaisi tietää, mikä on heidän syömänsä ruuan alkuperämaa.

Tutkimuksen mukaan ravintolassa ruuan alkuperästä kysyvät ovat useimmiten kiinnostuneita punaisen lihan alkuperästä. Toiseksi eniten kysytään siipikarjan alkuperää ja kolmanneksi eniten kalan alkuperää.

Ruuan alkuperän varmistaminen tärkeää

Etelä-Pohjanmaalla siipikarjatilaa pitävän Suvi Rantala-Sarjeantin mielestä ruuan alkuperän varmistaminen on tärkeää sen vuoksi, että voi olla varma siitä, mitä syö.

Rantalan tilan kaikki tuotteet voi jäljittää pakkauksen avulla suoraan tilalle asti.

”Jos paketissa on oma nimi, tila ja paikkakunta, se on kuluttajalle tae siitä, että tuote on laadukas”, Rantala-Sarjeant sanoo tiedotteessa.

Korkeasta hygieniatasosta ei tingitä

Suomi on maapallon pohjoisin maataloutta harjoittava maa. Suomalainen ruoka on monilla mittareilla mitattuna myös maailman parhainta. Suomalaisilla maatiloilla käytetään maailman puhtainta vettä. Suomalainen ruoka on myös salmonellavapaata, eikä eläimiä kasvateta antibiooteilla. Eläimiä kohdellaan hyvin, ja ne syövät puhdasta ruokaa.

Suvi Rantala-Sarjeantin mukaan tuotannon läpinäkyvyys takaa sen, että tuotteeseen voi luottaa. Suomessa valvonta kattaa koko elintarvikeketjun. Korkeasta hygieniasta ei tingitä tiloillakaan.

”Broilerin rehu on yli 80-prosenttisesti kotimaista viljaa. Eläimille ei jäännöseriä jauheta, niiden ruoka on priimaa”, Rantala-Sarjeant sanoo.

Kotimaisuuden jälkeen seuraavaksi eniten suomalaisia kiinnostaakin ruuassa juuri sen puhtaus.

 

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Samankaltaista sisältöä