Olet täällä

Viljelyakatemia -aloituswebinaari keräsi laajan kuulijakunnan

Viljelyakatemia on webinaari-kokonaisuus, joka vastaa peltoviljelyyn kohdistuviin kehittämisodotuksiin ja -tarpeisiin, joita kuluttajat ja vastuullisen tuotannon näkökulmat sekä kansallisesti että kansainvälisesti asettavat. Aloituswebinaari pidettiin maanantaina 26.10. ja se keräsi linjoille peräti 600 aiheesta kiinnostunutta kuulijaa.

Laajan yhteistyön avulla toteutettava Viljelyakatemia -webinaarien sarja pyrkii antamaan tuottajille koulutusta resurssitehokkaista, ekonomisesti ja ekologisesti kestävistä tuotantotavoista. Yhteistyökumppaneina tässä hankkeessa ovat A-Tuottajat, A-Rehu, Altia, Baltic Sea Action Group ja Luonnonvarakeskus. Koulutus on täysin avoin kaikille peltokasvituotannon kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille asiakkuussuhteista tai taustasta riippumatta. 

Vaikka ensimmäinen webinaari menikin jo ohi, Viljelyakatemiaan on edelleen mahdollista liittyä mukaan. Löydät tarkemmat lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumisesta A-tuottajien sivuilta.

 

Altia on sitoutunut tarjoamaan koulutusta viljelijöilleen

Altia on tehnyt yhteistyötä Baltic Sea Acton Groupin (BSAG) kanssa jo viiden vuoden ajan ja Itämeri -sitoumus uusittiin syksyllä 2020. Nyt päivitetyn sitoumuksen yhtenä keskeisenä osana on tarjota koulutusta sopimusviljelijöillemme. Koulutuksen avulla pyritään tukemaan maan kasvukuntoa parantavien ja hiiltä sitovien viljelytoimenpiteiden käyttöönottoa yhä laajemmin. Maaperän kasvukunnosta huolehtiminen auttaa viljelijää pääsemään korkeampiin satotasoihin.

Vuonna 2018, osana Itämeri-sitoumustaan, Altia lähti valittujen sopimusviljelijöidensä kanssa mukaan BSAG:n Carbon Action -pilottihankkeeseen. Sopimusviljelijät osallistuivat pilottiin varaamalla osan peltoalastaan tutkimukseen, jossa kerättiin tietoa viljelykäytäntöjen vaikutuksesta maaperään. Altia vastasi maanäytteiden kustannuksista ja sitoutui viestimään Carbon Actionista viljelijöilleen ja muille sidosryhmilleen. Talvella 2020 järjestettiinkin erittäin onnistunut tilaisuus hiiliviljelystä Altian sopimusviljelijöille.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä