Olet täällä

KM: Tehokas nurmenkorjuu ja laidunnus esittäytyvät Nurmi 2017 -tapahtumassa

Härmässä Nurmi 2017 -tapahtumassa K-maatalous esittelee Elhon tehokasta niittomurskain- ja etuniittomurskainyhdistelmää käytännön työssä. Työntouhussa on myös Elhon Onliner Pro -paalainkäärin. AtriaNauta-ryhmän asiantuntijat tulevat kertomaan, miten emolehmälaitumet saa tehokkaampaan käyttöön.

Nurmi 2017 -tapahtumassa K-maatalous esittelee työteholtaan vahvan yhdistelmän Elho Arrow NM 10500 Delta -niittomurskaimen ja Arrow 3700 Front -etuniittomurskaimen. Yhdistelmä on suurten pinta-alojen nopea ja helppokäyttöinen kone. Perussäädön jälkeen käyttöä ohjataan vain muutamalla toimintonapilla.

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä myös Elhon Onliner Pro, missä on leveä noukin, tasainen syöttö ja tarkka leikkaus. Näiden ansioista paalin tiivistys saadaan sopivaksi ja käärintä on nopeaa. Traktorin hytissä olevasta Elhon Opus-näytöltä säädetään Onliner Pron noukintaa, paalin tiheyttä, leikkuuterien määrää, voitelua, verkkosidontaa, alas laskeutuvaa pohjaa ja käärintää.

Neuvoja emolehmien ruokintaan

Emolehmät ovat tehokkaita laidunrehun hyödyntäjiä. Ne syövät tarkkaan myös karkeampaa heinää, mutta erityisen huolella lipsitään suihin sulavat timotein-, nadan ja valkoapiloiden lehdet. Keskimäärin laidunlohkon heinänkorkeus vastaa säilörehunurmien korkeutta, mutta laidunnuskertoja on tuplasti säilörehulohkojen niittoihin verrattuna, kertoo Arja Mustonen AtriaNauta-ryhmästä.

Lähde: Käytännön Maamies KM

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä