Olet täällä

Farmit Peltopäivässä keskityttiin valkuaistuotantoon

Loimaan Mellilässä, Pekka Eskolan tilalla järjestettiin maanantaina ensimmäistä kertaa Farmit Peltopäivä. Tilaisuuteen osallistui (heti päivän aloituksesta lähtien) kiitettävä määrä paikallisia viljelijöitä. Peltopäivässä oli Farmitin lisäksi yrityksistä mukana Käytännön Maamies Satokisallaan, Tilasiemen, Plantanova, Eurofins Viljavuuspalvelu, A-Rehu, Soilfood, Loimitraktori/SGN ja Valtra/Agco.

Peltopäivässä keskityttiin herneentuotantoon ja tutustuttiin Eskolan Astronaute-hernekasvustoon. Eskolan Astronaute-rehuherne on myös mukana Käytännön Maamiehen hernekisassa.

Kasvusto oli napakka ja tuleentunut menneen viikon aikana. Vinkkejä viljelykäytäntöihin voi katsoa alla olevasta Pelto-osuus -linkistä.

Valkuaiskasvien viljely on ollut koko 2010-luvun kasvussa. Suomen valkuaisomavaraisuutta pyritään kuitenkin edelleen parantamaan, ja esimerkiksi rehuteollisuus kannustaa viljelemään valkuaiskasveja, kuten hernettä, entistä enemmän.

Matty-kaura ei ole hometoksiineille altis

Tilaisuudessa esiteltiin myös Matty-kauralajiketta. Kaura on tänä vuonna kärsinyt kuivuudesta, ja myös Eskolan pellolla kasvanut Matty olisi kaivannut lisää vettä. Ylimmät jyvät eivät olleet kuivuuden takia täyttyneet kunnolla, mutta kasvusto oli muutoin olosuhteisiin nähden hyvännäköinen ja tiheä.

Matty on aiempina vuosina koettu varsin laadukkaaksi lajikkeeksi ja on hyvin kestävä hometoksiineja vastaan.

Farmit Peltopäivä kokonaisuudessaan Facebookissa

Voit käydä päivän tapahtumat läpi tarkemmin Mediafarmin kuvaamasta livelähetyksestä Facebookissa:

  1. FARMIT Peltopäivä Livestream
  2. Pelto-osuus: FARMIT Peltopäivä Livestream

Muista kirjautua Facebookiin nähdäksesi videot!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä