Olet täällä

Syysrikkatorjunnan hetki lähestyy

Syysrikkatorjunnan hetki lähestyy

Torjumalla rikat syksyllä syysviljoista saadaan enemmän joustovaraa ensi kevään rikkatorjuntoihin. Myös ainekustannus voi alentua keväällä, koska torjuttavat rikat ovat pienempiä ja niitä on vähemmän. Rikkatorjuntaa ei kannata syksyllä viivästyttää liikaa varsinkaan aikaisissa kylvöissä. Paras teho saadaan pieniin rikkakasveihin.

Syystorjuntaan soveltuu Buctril-valmiste annoksella 0,35-0,7 l/ha syysvehnällä, syysohralla että rukiilla. Buctril on markkinoiden laajatehoisin valmiste syystorjuntaan tehoten mm. saunakukkaan, orvokkiin ja mataraan. Yleensä torjunta on hyvä tehdä 2-3 viikkoa kylvön jälkeen, jos orastuminen on tasaista. Jos lohkolla on vähän mataraa, saunakukkaa sekä orvokkia sekä rikat ovat 1-2 -lehtivaiheessa, riittää annos 0,35-0,4 l/ha. Yleisin suositeltava annos on 0,5 l/ha, jolla saadaan varma teho mm. saunakukkaan ja orvokkiin niiden ollessa 1-4 -sirkkalehtivaiheessa. Jos torjuttavat rikat ovat suurempia ja torjunta viivästyy tai lohkolla on paljon mataraa, on suositeltavaa käyttää annosta 0,7 l/ha. Valmiste toimii myös varmasti syksyn viilenevissä keleissä + 2 C lämpötilassa. Jos lohkolta halutaan torjua ohdaketta ja valvattia muiden rikkojen lisäksi, on käytettävä Buctril 0,35-0,7 l/ha + Nufarm MCPA 1 l/ha seosta. Huomioi, että MCPA:ta ei suositella kuitenkaan hybridirukiille.

Hikevillä tai multavilla lohkoilla rikkojen itäessä nopeasti voi rikkatorjunta olla mahdollinen samaan aikaan kuin kahukärpäsen torjunta.

KWS Binntto-ruis oraalla 2.9.2018, kylvetty 22.8.

 

Hivenravinteista Multiple Pro ja Mangan 235 Jett voidaan sekoittaa Buctrilin kanssa. Käytettäessä Nufarm MCPA:n ja Mangan 235 Jett:n seosta, on hyvä tehdä astiakoe ennen tuotteen lisäämistä tankkiin ja käyttää ruiskutettaessa mahdollisimman suurta vesimäärää.

viljelijänavenaberner.fi

viljelijänberner.fi

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä