Olet täällä

Venäjällä suuri ohra- ja vehnäsato

Venäjän syysvehnän satotasoennusteet pysyvät samoissa lukemissa kuin viime vuonna, mutta kevätvehnä sekä -ohra tuottavat paremman sadon kuin vuonna 2018. Näille kahdelle kasville ennustetaan viiden vuoden keskiarvoa korkeampia satotasoja, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR uutisoi..

Syysvehnän päätuotantoalueilla Venäjällä kuuma ja kuiva touko- ja kesäkuu johtivat liian vähäiseen veden saantiin, mikä pienensi biomassan kasvua ja pienensi satopotentiaalia. Aikaisesta heinäkuusta syyskuun loppuun sadekertymä oli keskimääräistä suurempi suuressa osassa Euroopan puolista Venäjää. Suotuisa sadanta yhdessä sopivan lämmön kanssa lievensivät kuivan alkukesän haitallisia vaikutuksia kasvustoissa Lounais-Venäjällä.

Venäjän Itäiset ja pohjoiset osat saivat sadetta kevätviljojen kukinnan ja jyvän täyttymisen aikana, minkä ansiosta biomassaa kertyi erinomaisesti etenkin ohralla.  Toistuvat ja raskaat sateet, matalat lämpötilat, korkea ilmankosteus sekä märkä maan pintakerros haittasivat puinteja useilla eri alueilla. Uralin alueella sadanta oli lähellä pitkäaikaista keskiarvoa, mutta Siperian alueella vähäiset sateet ja tavallista korkeammat lämpötilat aiheuttivat maltillista satotasojen laskua.

 

Lähde: Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR

Kommentit

Samankaltaista sisältöä