Olet täällä

Vehnän hintaan korotus – satokauden 2021 hinnat avattu

Vehnän hintaan korotus – satokauden 2021 hinnat avattu

Vehnän hinta on edelleen nousussa maailmalla. Vahva kysyntä on vahvistanut vehnän hintaa eri puolilla, vaikka ennusteiden mukaan kuluvalla satokaudella 2020-2021 tuotetaan ennätyksellisen suuri vehnäsato. Osin selityksenä on maissin ja soijan alentuneet satoennusteet. Toisaalta uuden vehnäsadon kylvöjen onnistuminen huolettaa, sillä osissa maailman syysvehnän tuotantoalueita on kuivaa ja osissa liian märkää.

Hinta on vahvistunut myös Suomessa. Myös Raisio nosti tänään kevät- ja syysvehnän hintanoteerauksia 190 €/tn. 

Sopimuskausi 2021

Syystyöt on vielä tiloilla kesken, mutta kyselyitä tulevan sopimuskauden hinnoista on saatu. Siksi avasimme hinnat myllyviljojen ja härkäpavun osalta. Toivottavasti hintatieto kannustaa pitkän tähtäimen viljelysuunnitteluun.

Katso tämän päivän ja tulevaisuuden Raision viljojen hinnat

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä