Olet täällä

Nexide® CS - Uusi tehoaine tuhohyönteisten torjuntaan

Nexide® CS on uutta gamma-syhalotriini-tehoainetta sisältävä valmiste. Se on aktiivinen, kosketus- ja syömävaikutteinen tuhohyönteisen hermoston toimintaa häiritsevä pyretroidi, jolla on laaja teho moniin tuhohyönteisiin. Valmisteen mikrokapseloitu suspensioformulaatti suojaa tehoainetta hajoamiselta, mikä pidentää tehoaikaa oleellisesti perinteisiin pyretroideihin verrattuna.

Nexide® CS käytetään tuhohyönteisten torjuntaan viljoilla, herneellä, härkäpavulla ja öljykasveilla torjuntakynnyksen ylittyessä.

Kasvit on ruiskutettava huolellisesti joka puolelta hyvän peittävyyden varmistamiseksi, jotta ruiskutusneste saavuttaa tuhoa tekevät hyönteiset mahdollisimman hyvin. Valmiste tehoaa parhaiten viileällä säällä. Parhaan tehon saamiseksi, kannattaa ruiskutus tehdä aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Käyttömäärät ovat pienet, vain 0,5 – 0,6 dl/ha ja yksi käsittelykerta kasvukauden aikana riittää. Käyttö ei vaikuta viljelykierrossa seuraavana oleviin viljelykasveihin.

Nexide® CS:n sekoitettavuus on hyvä, se voidaan sekoittaa useimpien rikkakasvivalmisteiden, kasvitautiaineiden, kasvunsääteiden ja laadukkaiden hivenaineiden kanssa. Booria sisältävien valmisteiden kanssa sitä ei saa sekoittaa heikentyvien suspensio-ominaisuuksien vuoksi.

Valmiste on erittäin myrkyllistä mehiläisille ja muille pölyttäville hyönteisille, minkä takia sen käyttö on sallittu vain klo 22-06 välisenä aikana. Sitä ei saa käyttää kukkivien kasvien käsittelyyn lukuun ottamatta hernettä. Sen käyttö 60 metriä lähempänä mehiläispesiä on kielletty ilman mehiläishoitajan suostumusta.

Nexide® CS kuuluu Lantmännen Agro:n valikoimiin.  

Lue lisää Nexide® CS:n ominaisuuksista fmcagro.fi-nettisivuilta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä