Olet täällä

Nyt on glyfosaattiruiskutusten aika

Juolavehnä ja muut monivuotiset rikkakasvit kuten valvatti ja ohdake ovat kasvaneet voimakkaasti tänä kesänä. Kesän kuivuuden aikana vilja pensoi huonommin ja rikkakasvit saivat paremmin kasvutilaa. Myöhemmin sateiden jälkeen on itänyt myös lisää rikkakasveja kuten kaksisirkkaisia rikkakasveja saunakukkaa ja mataraa.

Pahasti rikkakasveja sisältävät lohkot kannattaa käsitellä glyfosaatilla puintien jälkeen. Sää on juuri nyt hyvä ja sopivan lämmin. Kosteutta on hyvin, jolloin rikkakasvien kasvu on voimakasta. Näissä olosuhteissa glyfosaatti imeytyy hyvin ja teho on varma.

Viljelijän Avena Bernerillä on saatavilla monipuolisesti tehokkaita kalium-suolapohjaisia glyfosaattivalmisteita. Tule hakemaan tuote heti paikalliselta myyjältäsi niin saat hoidettua peltosi rikoista puhtaaksi jatkoa ajatellen.

Myynnissä olevat glyfosaattimme on testattu toimiviksi Västankvarnissa tehdyssä kokeessa vuonna 2020-2021. Kokeessa saavutettiin nopea teho juolavehnään. Muokkaus tehtiin 2, 5 ja 10 päivää ruiskutuksien jälkeen. Erinomainen ja paras teho saatiin syksyllä Krypt 540-valmisteella ja teho näkyi selvästi vielä seuraavana keväänä kaikilla muokatuilla alueilla ja muokkaamattomalla alueella. Kokeen tuloksia voidaan soveltaa hyvin käytäntöön, ja nyt hyvissä oloissa voidaan muokkaus tehdä pian ruiskutuksen jälkeen. Kryptin käyttömäärä juolavehnän torjunnassa on 2,0-2,7 l/ha.  Ohdaketta/valvattia vastaan on syytä käyttää suurempaa annosta. Kryptin kanssa ei tarvitse käyttää kiinnitettä.

Juolavehnäpesäke ilman käsittelyä syyskuussa 2020. Krypt 540 käsittely tehtiin 2,7 l/ha annoksella ja teho juolavehnään oli erinomainen.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä