Rotille maistuu varastoitu sato, muistathan huolehtia torjunnasta ajoissa?

Maatiloilla syksy on jyrsijätorjunnan kiireisintä aikaa. Kylmä sää ajaa jyrsijät sisätiloihin ja erityisen mielellään ne pyrkivät paikkoihin, missä tarjolla on sadonkorjuun jäljiltä houkuttelevaa ravintoa. Seisovien työkoneiden pehmustetut istuimet puolestaan tarjoavat niille kiinnostavaa pesänrakennusmateriaalia.

Rottien tuhot käyvät kalliiksi

Rotat aiheuttavat maatiloilla monenlaista tuhoa. Ne syövät mielellään eläinten rehuja ja varastoissa olevaa viljaa.

"Samalla ne sotkevat varastoitua satoa ja tuotantorakennuksia ulosteillaan ja mahdollisesti levittävät tauteja, joihin voivat sairastua sekä ihmiset että kotieläimet", kertoo BASF:n AgSolutions manager Anders Fjendbo.

Rotat aiheuttavat vaaratilanteita myös silloin, kun ne jyrsivät työkoneiden sähköjohtoja.

"Työkoneisiin kohdistuvat tuhot voivat tulla kalliiksi. Jos rotat syövät esimerkiksi puimurin sähköjohtoja rikki, voivat korjauskustannukset kohota jopa tuhansiin euroihin", Fjendbo kertoo.

Monesti vahingot tapahtuvat talven aikana, mutta niitä ei välttämättä huomata ennen kuin on jo liian myöhäistä.

"Tuhot saattavat paljastua vasta, kun koneen kanssa pitäisi olla jo pellolla. Siinä vaiheessa ei korjaajan tuloa huvita odotella montaa päivää", lisää Fjendbo.

Varsinaisen torjunnan lisäksi onkin tärkeää nyt sadonkorjuusesongin päätyttyä huolehtia puimurin perusteellisesta siivouksesta, jotta rotille ei olisi tarjolla houkuttelevia ravinnonlähteitä.

Pelaa varman päälle ja ota käyttöön myslimäinen Storm® Ultra Secure

Vaikka rottia ei tuotantorakennusten läheisyydessä näkyisikään, on tärkeää olla varuillaan ja huolehtia asianmukaisesti torjunnasta jo ennaltaehkäisevästi.

BASF:n Storm® Ultra Secure on kolmannen sukupolven antikoagulanttipohjainen biosidi, minkä avulla pääset rotista eroon nopeasti ja tehokkaasti ennen kuin vahinkoja ehtii edes tapahtua.

Storm® Ultra Securen tehoaineena on flokumafeeni ja sillä on erinomainen teho myös niihin rottapopulaatioihin, joille on muodostunut resistenssi muita tehoaineita sisältäviä antikoagulanttipohjaisia valmisteita vastaan.

Se on erittäin maistuva siemen- ja viljatäytteinen syötti ja uuden sideaineen ansiosta täysin vahaton.

"Aiemmin Storm Ultra oli vahapohjainen, mutta nyt syötti on muutettu myslimäiseen muotoon. Se maistuu rotille huomattavan paljon paremmin", kertoo BASF:n Hannes Höykälä.

Kokeissa onkin osoitettu, että Storm® Ultra Secure on vähintään kaksi kertaa maittavampi kuin vahapohjaiset tuotteet.

Storm® Ultra Securea myy Lantmännen Agro

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja