Haluatko vaikuttaa Jokioisilla alkavan viljelykiertokokeen kasvivalintoihin?

Luonnonvarakeskuksen Jokioisten pellolla aloitetaan viisivuotinen viljelykiertokoe keväällä 2024. Viljelykiertokoe on osa laajaa ’Kestävyyttä monimuotoisella viljelyllä – uusi suunta suomalaiselle peltokasvituotannolle’ -hanketta. Hanke on käynnistynyt kesällä 2023 ja jatkuu vuoteen 2029. Hankkeessa on useita osa-alueita, joista mittavin on juuri viljelykiertokoe, joka alkaa tulevana kasvukautena ja jatkuu vuoteen 2027. Hanke on Luonnonvarakeskuksen koordinoima ja Luken lisäksi mukana ovat Raisio, Viking Malt, Anora, Olvi, Sinerbrychoff, MTK ja SLC.

Kannattaa tutustua hankkeeseen jo nyt ja seurata toimintaa ja tuloksia. Tietoa hankkeesta löytyy Luken verkkosivuilta https://www.luke.fi/fi/palvelut/yhteistyo-public-private-partnership-hankkeissa/kestavyytta-monimuotoisella-viljelylla-uusi-suunta-suomalaiselle-peltokasvituotannolle.


Myös sinä voit vaikuttaa tutkimushankkeen etenemiseen

Luke on laatinut kyselyn, jossa on mahdollisuus kertoa näkemyksensä siitä, mitä viljelykiertotutkimukselta haluaisi omista lähtökohdistaan tutkittavan. Viljelykiertosuunnittelun tueksi toivotaan mahdollisimman monen aiheesta kiinnostuneen vastaavan kyselyyn. Vastaamisaikaa on tammikuun 2024 puoliväliin. Kysymykset ovat pääasiassa monivalintoja ja mukana on myös avoimia kohtia kommenteille. Luonnonvarakeskus laatii lopulliset viljelykierrot alkuvuodesta ja suunnitelmissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan vastauksia.

Linkki kyselyyn

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja