Olet täällä

Spotlight™ Plus- ja Coragen® 20 SC- poikkeusluvat hyväksytty

Spotlight Plus:aa saa käyttää 1.7.– 28.10.2021 välisenä aikana avomaalla mansikan sadonkorjuun jälkeen (BBCH 91) rönsyjen poistoon riviväleistä. Käyttömäärä on 400 ml/ha, mutta jos rönsyjen poistossa käsitellään enintään 50 % viljelypinta-alasta, käsittelyt tehdään 800 ml/ha käyttömäärällä. Kasvukauden aikana tehdään ainoastaan yksi käsittely. Vettä käytetään 250–400 l/ha.

Spotlight Plus on kosketusvaikutteinen, joten se tehoaa vain niihin kasvinosiin, johon ruiskutusneste osuu. Jotta ruiskutusneste ei kulkeutuisi emotaimiin, ruiskutuksessa käytetään suojasuppiloa tai suojalevyjä. Paras ruiskutusaika on aamulla. Käsittelyn jälkeen tulee olla valoisaa vähintään neljä tuntia.

Coragen® 20 SC:tä saa tuhoeläinten torjuntaan käyttää 10.5.-6.9.2021 välisenä aikana pihlajanmarjakoin torjuntaan omenaviljelyksiltä, luumukääriäisen torjuntaan luumulta, sekä kaaliperhosen, kaalikoin, kaalikärpäsen ja porkkanakärpäsen torjuntaan punajuurelta, raitajuurelta, piparjuurelta, porkkanalta, lantulta, nauriilta, retiisiltä, juuripersiljalta, palsternakalta, mukulaselleriltä, maa-artisokalta, kaurajuurelta, valkokaalilta, punakaalilta, savoijinkaalilta, suippokaalilta, kukkakaalilta ja parsakaalilta.

Coragen® 20 SC vaikuttaa kaikkiin toukkavaiheisiin syömä- ja kosketusvaikutuksen kautta. Perhostoukkien lihakset lamaantuvat käsittelyn seurauksena. Valmisteella on vaikutusta myös joidenkin lajien muniin. Ruiskuttaessa on tärkeätä käyttää riittävää vesimäärää kasvuston peittämiseen.

Coragen® 20 SC on saatavana ViljelijänAvenaBerneriltä.  

Lisätietoa www.fmcagro.fi/ajankohtaista-sivulta ja poikkeuslupien käyttöohjeet Spotlight Plus- sekä Coragen® 20 SC- valmisteiden tuotesivuilta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä