21.07.22

BASF:n Revysol-tehoaine viljojen kasvitautien torjuntaan

Kasvitautien hallinta on murroksessa, jossa uusia tehoaineita kaivataan pikaisesti markkinoille perinteisten strobien sekä triatsolien väistyessä ja resistenttien tautikantojen yleistyessä. Uusi työkalu resistenssin hallintaan on Revysol-tehoaine, joka on BASF:n uusin löydös triatsolien alaryhmästä.

Revysolin tehoa on testattu laajasti esimerkiksi Tanskan Århusin yliopiston tehokkuustesteissä.

“Mielestäni Revysol-pohjaiset tuotteet ovat erinomaisia siksi, että niitä voidaan käyttää kaikissa kasvitautipainetilanteissa ja kaikille kasvitautityypeille. Revysol mukautuu erittäin herkästi erilaisiin sääolosuhteisiin, mikä parantaa sen tehoa”, kertoo BASF:n vanhempi tutkija Rosie Bryson.

Remote video URL

Katso video Tanskan Århusin yliopiston tehokkuustesteistä

Vanhemman sukupolven triatsolien tehon on havaittu heikentyneen tiettyjen kasvitautien, esimerkiksi harmaalaikun (Zymoseptoria tritici), torjunnassa. Uusi Revysol-kemia vähentää tätä kehitystä ja se tehoaa myös resistentteihin kasvitautikantoihin.

Tehokkuutensa takia Revysol on tärkeässä roolissa tulevaisuuden resistenssinhallinnassa. Revysol tarttuu taudinaiheuttajan kohde-entsyymiin keskimäärin jopa 100 kertaa paremmin kuin perinteiset triatsolit. Siksi se on myös Suomeen resistenssinhallinnan puuttuva elementti.

Revytrex – joustava, tehokas ja kustannustehokas

BASF:n kasvinsuojeluaine Revytrex sisältää tasapainoisen kokonaisuuden Revysol-tehoainetta sekä SDHI-aine Xemiumia. Systeemisesti vaikuttavalla Revytrexillä on sekä suojaavia että parantavia vaikutuksia vehnän, ohran, ruisvehnän, rukiin ja kauran kasvitauteja vastaan. Valmiste tehoaa erinomaisesti esimerkiksi ohran verkko- ja rengaslaikkuun ja ruosteisiin. Lisäksi tehoa saadaan pistelaikkuun vehnällä sekä kauran lehtilaikkuun ja härmään.

Valmisteen pitkälle optimoitu formulaatio takaa nopean imeytymisen ja tasaisen leviämisen kasvustoon kylmissäkin olosuhteissa. Formulaatin ja tehoaineiden systeemisten ominaisuuksien ansiosta tuote on tehokas myös ruiskutettaessa pienillä vesimäärillä, joka tehostaa ruiskutustyötä merkittävästi.

Revytrexiä on testattu Suomessa useissa kenttäkokeissa niin koetiloilla kuin viljelijöiden pelloilla. Viime kasvukaudella kuvatussa videossa vihtiläinen viljelijä Pasi Suomi jakaa käyttökokemuksiaan Revytrexistä:

”Kyllä sen nyt selkeästi huomaa, että nollaruudussa kasvusto on huomattavasti ränsistyneempi. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että [Revytrex] ajo kannatti.”

Remote video URL

Katso video Pasi Suomen viljelykokemuksesta Revytrexillä.

Revytrexiä myy Viljelijän Avena Berner.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja