13.01.23

Oletko odottanut päivitystä viljojen tautitorjuntaan? Nyt se on täällä!

Revysol® sopii käytettäväksi kaikille viljoille, koska sillä on erinomainen ja laaja teho eri taudinaiheuttajia vastaan.

Revysol on BASF:n kehittämä uusi tehoaine. Pitkään jatkunut käyttö on alentanut monien perinteisten triatsolien tehoa, kun taudit ovat muodostaneet kestävyyttä niitä vastaan. Uuteen triatsolien alaryhmään kuuluva Revysol onkin odotettu työkalu resistenssinhallintaan.

“Revysol on vanhoja triatsoleja tehokkaampi eikä sillä ole hormonihäirikköominaisuuksia. Se myös vastaa kiristyviin EU:n ympäristövaatimuksiin”, kertoo BASF:n Nelli Piekkari.

Joustavuus tuo tehokkuutta

BASF:n Nelli Piekkari näkee Revysol-tuotteiden vahvuutena laajan ruiskutusikkunan. Se tuo joustoa kiireiseen aikaan.

Revysolin tehokkuus perustuu sen kykyyn mukautua erilaisiin sääolosuhteisiin ja tuottaa hyviä tuloksia pienemmälläkin vesimäärällä (100 l/ha).

Osa perinteisistä triatsoleista vaatii imeytyäkseen nopeasti noin 12 asteen lämpötilan, mutta Revysol imeytyy jo 5 asteen lämpötilassa tehon kärsimättä.

Nopean imeytymisen ansiosta Revysolilla on hyvä sateenkesto ja tehoaine on turvassa lehden sisällä UV-säteilyn hajottavalta vaikutukselta. Lisäksi sillä on poikkeuksellisen pitkä suoja-aika triatsolityyppiselle ratkaisulle (jopa 6-7 viikkoa).

“Näiden ominaisuuksien ansiosta Revysolin ruiskutusikkuna on laaja. Se tuo joustavuutta kasvinsuojelun kiireisimpään aikaan”, selittää Piekkari.

Kahdessa käyttövalmiissa tuotteessa

Revysol on tehoaineena kahdessa käyttövalmiissa ratkaisussa, jotka eivät tarvitse seoskumppania: Revytrex® ja Balaya®.

Revytrex-valmisteessa Revysol on yhdistetty SDHI-tehoaine Xemiumin® kanssa, joka on suoja-ajaltaan pitkäkestoisin BASF:n tehoaine.

Balayassa Revysol on yhdistetty strobiluriinitehoaine pyraklostrobiinin kanssa. Sillä on tautitorjunnan lisäksi fysiologisia vaikutuksia kuten parantunut stressinsieto kuivissa ja kuumissa olosuhteissa.

Hyviä kokemuksia käytännön viljelyssä

Hannu Eskola pyörittää Loimaan Kojonkulmalla lähes 380 hehtaarin kasvinviljelytilaa. Tilan viljelykierto on monipuolinen, mutta pääpaino on viljoissa.

“Ruiskutettavaa on paljon, joten pyrin vähentämään ajokertoja suosimalla laajatehoisia ja monipuolisia tankkiseoksia, joita voi käyttää mahdollisimman moniin kasvustoihin”, kertoo Eskola kasvinsuojelustrategiastaan.

Eskolalla on ollut kokeilussa Revysol-pohjaisista tuotteista sekä Revytrex® että Balaya®. Niitä on käytetty tähän mennessä ohralla ja vehnällä hyvin tuloksin.

”Viime kesä oli todella kuiva. Revysolilla käsitellyssä vehnäkasvustossa nollaruutu erottui selkeästi ja se ränsistyi noin 1,5 viikkoa aiemmin kuin muu pelto. Käsitellyn kasvuston jyvät olivat pulleampia ja yleisilme oli todella siisti eikä tauteja ollut havaittavissa”, kertoo Eskola.

Tuotteista vakuuttunut viljelijä kertoo hankkineensa Revysol-pohjaisia tuotteita jo ensi kaudelle.

Tutustu tarkemmin Revysolin ominaisuuksiin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja