Olet täällä

Centium® 36 CS kaivattu valmiste mustakoison torjuntaan

Centium® 36 CS on uusi valmiste rikkakasvien torjuntaan perunalla, sokerijuurikkaalla, herneellä, porkkanalla, syysrapsilla, rehujuurikkaalla ja punajuurikkaalla. Lisäksi poikkeuslupa on voimassa 1.4–27.7.2021 mukula- ja lehtisellerillä, palsternakalla, lantulla, nauriilla, parsalla, pinaatilla ja bataatilla avomaalla.

Centium® 36 CS tehoaa hyvin seuraaviin rikkakasveihin: mustakoiso, matara, pillike, linnunkaali, lutukka, peipit, pihatähtimö, kiertotatar, pihatatar, tädykkeet, rautanokkonen ja hukanputki.

Centium® 36 CS:a käytetään viljelykasvin kasvuasteella BBCH 00–07 ja käyttömäärä on 0,25 l/ha. Sitä käytetään kerran kasvukauden aikana ja vain joka kolmas vuosi samalla lohkolla. Se sopii myös pohjavesialueille. Varsistoa ei saa käyttää rehuna.

Sokerijuurikkaalla käyttömäärät ovat 0,05–0,1 l/ha tankkiseoksissa, valmistetta saa käyttää juurikkailla kasvukauden aikana korkeintaan 0,2 l/ha. Juurikkaalla enintään neljä käsittelyä kasvukauden aikana, voidaan käyttää sekä ennen juurikkaan taimelle tuloa kasvuasteella BBCH 00-07 että kasvuasteella BBCH 12-18, kun juurikkaalla on 2-8 lehteä. Naatteja ei saa käyttää rehuna.

Centium® 36 CS -valmisteen nykyaikainen mikrokapseloitu formulaatio suojelee viljelykasveja ja pidentää tehoaikaa, vaikutusaika kestää yleensä 4–8 viikkoa. Rikkakasvit altistuvat klomatsoni-tehoaineelle (HRAC ryhmä F4) niiden taimettuessa ja juurien kautta.

Centium® 36 CS on pääosin maavaikutteinen, mutta imeytyy myös lehtien kautta rikkakasveihin. Tehoaine kulkeutuu rikkakasvin itämisen kasvuvaiheessa nestevirtauksen mukana kasvupisteisiin ja lehdiltä se imeytyy kasvin sisään. Centium® 36 CS estää lehtivihreän ja muiden yhteyttämisen vaikuttavien yhdisteiden muodostumisen, josta seuraa rikkakasvien kuihtuminen. Teho näkyy selvänä vaalenemisena ja valkoisina laikkuina herkissä rikkakasveissa.

Centium® 36 CS on saatavana Viljelijän Avena Berneriltä.

Lisätietoa tuotteesta www.fmcagro.fi-nettisivulta

Kommentit

Samankaltaista sisältöä