Olet täällä

Älä päästä saunakukkaa valloille ruis- ja syysvehnämaassa

Syysviljan syksyllä tehtävällä rikkakasvien torjunnalla torjutaan tehokkaasti saunakukka, matara, orvokki ja monet muut syysitoiset rikkakasvit . DFF, eli diflufenikaani, on maavaikutteinen rikkakasvien torjunta-aine, joka pitää pellon puhtaana koko syksyn leveälehtisistä rikkakasveista. Tällöin rikkakasvit eivät vie tärkeitä ravinteita ja kasvutilaa viljalta ja talvehtiminen varmentuu.

Kokemuksia DFF-valmisteen käytöstä Suomessa

Suomessa DFF-valmistetta on testattu jo useampana syksynä niin syysvehnällä kuin rukiilla. Testauksia on tehty ympäri Suomea eri tiloilla ja hyvin erityyppisillä maalajeilla. Kokemukset syystorjunnan hyödyistä ovat olleet erittäin positiiviset, koska pellot on saatu pidettyä puhtaana hankalasti keväällä torjuttavista rikkakasveista, kuten orvokista ja saunakukasta. Keväällä viljelijöiden ei ole tarvinnut lähteä ruiskuttamaan kevätkylvöjen kanssa samaan aikaan suuria talvehtineita rikkakasveja, vaan on voitu venyttää kevään torjunta-ajankohta  ensimmäisen  kasvunsäädekäsittelyn mukaan.

DFF ruiskutetaan ajoissa kun rikkakasvit ovat vasta itämässä tai suurimmillaan sirkkalehtiasteella. Suomen oloissa rukiilla hyvä ruiskutusaika on samaan aikaan kahukärpäsruiskutuksen kanssa.  Syysvehnällä ruiskutusajankohta on myös ajoissa heti kun ajourat näkyvät pellolla. DFF:n määrä on 0,1 l/ha ja tankkiseokseen voi laittaa tuholaisaineita kuten Decistä sekä mangaanipitoisia lehtilannoitteita kuten Mantrac Prota. DFF on Hankkijan myynnissä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä