Olet täällä

Siemenrikkakasvien torjunta

Siemenrikkakasvien torjunta on tehtävä vuosittain. Ongelmat ovat pahimmat nuorilla viljelyksillä, jotka eivät vielä varjosta rikkoja kunnolla. Ruiskuta satoikäiset kasvustot viimeistään mansikan kukinnan alkaessa ja/tai sadonkorjuun jälkeen.

Mullosviljelmät

Satoikäisillä viljelyksillä Gallery-ruiskutus (0,5- 1,0 l/ha) tehdään aikaisin keväällä, kun rikkakasvit ovat vielä pieniä. Käsittely voidaan tehdä myös myöhään syksyllä. Jos viljelmällä on jo taimettuneita rikkakasveja voidaan tehdä tankkiseos Betanal SC:n 3 l/ha tai Goltixin 2-3 l/ha kanssa. Tarvittaessa Betanal- ja Goltix-käsittelyt voidaan uusia uusien rikkakasvien taimettuessa (1-2 viikon kuluttua).

Jos rönsytaimet hävitetään keväällä riviväleistä taimet suojaten voidaan käyttää tankkiseosta Reglone (3,0-4,0 l/ha + kiinnite) ja Gallery 0,5 - 0,8 l/ha.

Muovikateviljelmät

Rikkakasvien torjunta Betanal SC:llä 3 l/ha. Tarvittaessa Betanal-käsittelyn voi uusia uusien rikkakasvien taimettuessa (1-2 viikon kuluttua). Gallerya ja Goltixia voidaan käyttää vain riviväleissä.

Samankaltaista sisältöä