Olet täällä

Uuden mansikkaviljelmän perustaminen

Perustaminen

Uuden marjaviljelmän perustamiseen kannattaa uhrata aikaa ja noudattaa huolellisuutta, sillä perustamisvaiheessa tehdyt laiminlyönnit lyhentävät kasvuston käyttöikää.

Paras lähtötilanne saadaan pitämällä lohkoa kesannolla kaksi vuotta ennen viljelmän perustamista. Kesannolta torjutaan rikkakasvit heinä-elokuussa Rambo 360 tai Roundup Bio -valmisteilla. Käyttömäärä juolavehnän torjunnassa 4l/ha. Vaikeampia juuririkkakasveja, kuten valvattia ja maitohorsmaa torjuttaessa, kannattaa käyttää korkeaa 8 l/ha annosta.

Ennen istutusta

Penkin muotoilun tai muovin levittämisen jälkeen itäneet rikkakasvit voidaan torjua Rambo 360 tai Roundup Bio -valmisteilla 1,5-3 l/ha + kiinnite 0,5 l/ha vielä kaksi päivää ennen taimien istutusta.

Istutuksen jälkeen

Mullosviljelmä
Ensimmäinen ruiskutus mansikan juurtumisen jälkeen (7-10 päivää) Gallerylla 0,5 l/ha. Jos rikkakasveja on jo taimettunut voidaan tehdä tankkiseos Betanal SC:n 3 l/ha tai Goltixin 2-3 l/ha kanssa. Tarvittaessa Betanal- ja Goltix-käsittelyt voidaan uusia uusien rikkakasvien taimettuessa (1-2 viikon kuluttua).

Muovikateviljelmä
Ensimmäinen ruiskutus mansikan juurtumisen jälkeen (7-10 päivää) Betanal SC:llä 3 l/ha. Tarvittaessa Betanal-käsittelyn voi uusia uusien rikkakasvien taimettuessa (1-2 viikon kuluttua). Gallerya ja Goltixia voidaan käyttää vain riviväleissä.

Samankaltaista sisältöä