Olet täällä

Hevosten heinäanalyysi kannattaa!

Poikkeuksellisen kuiva kasvukausi aiheuttaa haasteita myös hevosheinän tuottajille. Odotettavissa on, että karkearehuun kertyy tavallista vuotta enemmän sokereita ja valkuaisen määrää on hankala ennustaa.  Lisäksi kivennäisten määrä on alhaisempi kuin normaalina vuonna ja kivennäisten väliset suhteet voivat olla totutusta poikkeavat.

Ainut keino selvittää rehun todellinen laatu onkin teetättää siitä laboratorioanalyysi.

Kuivan heinän voi lähettää analysoitavaksi heti rehun teon jälkeen, mutta säilöheinän ja -rehun tulisi olla säilöttynä vähintään kuukauden ennen analysointia. Jo syötössä olevan rehun voi lähettää heti analysoitavaksi. Tulokset valmistuvat nopeasti, 3-4 työpäivässä.

Lisätietoja hevosten rehuanalyyseista, näytteenotosta sekä näytteiden lähettämisestä löydät kotisivuiltamme!

Otsikko: 

Kommentit