Esittelyssä Follow a Farmer -kampanjan tanskalaiset viljelijät, Heine Kjeldgaard ja Jens-Martin Roikjær Bramsen

BASF:n Follow a Farmer -kampanja seuraa seitsemää pohjoismaalaista viljelijää läpi koko kasvukauden. Sikatilaa pitävä Heine Kjeldgaard ja kasvinviljelyä harjoittava Jens-Martin Roikjær Bramsen ovat kampanjan tanskalaiset viljelijät.

Pohjois-Jyllannissa asuva Heine Kjeldgaard omistaa yli 570 emakon sikalan ja viljelee 720 hehtaarin alalla vehnää, ohraa, rypsiä, maissia, rehunurmea sekä harjoittaa nurmisiemenviljelyä. Hauskinta viljelijän työssä ovat Heinen mielestä erilaiset kenttäkokeet, joiden tulokset auttavat viljelyn optimoinnissa. Tällä kasvukaudella tilalla jatketaan Balaya kasvinsuojeluaineeseen liittyviä kokeita.

Pohjois-Jyllannissa viljelyä vaikeuttaa Heinen mukaan lyhyet aikaikkunat eri viljelytoimenpiteiden suorittamiseen ja säiden ollessa suosiolliset onkin toimittava ripeästi. Tulevaisuuden tavoitteena viljelystä on saada yhtä kestävämpää: yksi askel tähän suuntaan on valkuaiskasvi herneen ottaminen kasvukaudella osaksi viljelykiertoa.

Follow a Farmer -kampanjalta Heine odottaa haasteita ja viljelykokemusten jakoa. Kampanja tarjoaakin hänen mielestään oivan mahdollisuuden päästä lähemmäksi viljelijän arkea. Heine haluaa näyttää, että viljelijät viljelevät maitaan harkiten, pitävät hyvää huolta eläimistä ja huomioivat luonnon.

Jens-Martin Roikjær Bramsenin 250 hehtaarin kasvinviljelytilalla Etelä-Jyllannissa viljellään vehnää, kauraa, kevätohraa, rypsiä ja harjoitetaan nurmisiemenviljelyä. Hän työskentelee osa-aikaisena viljelijänä ja on talvet töissä Kööpenhaminan yliopistossa elintarviketieteiden laitoksella. Jens-Martin kuvaa Etelä-Jyllannin olevan suotuisaa aluetta viljelylle, sillä alueen maa on viljavaa ja meren läheisyys lämmittää.

Jens-Martin pyrkii jatkuvasti kehittämään kasvintuotantoa ja suunnitelmiin käytetään runsaasti aikaa. Viljelyssä tavoitteena on ylläpitää monipuolista viljelykiertoa, ajoittaa toimenpiteet oikeaan aikaan suoritettaviksi ja tehdä asiat pitkäjänteisesti. Kesällä tilalla käytetään ja testataan erilaisia BASF-tuotteita.

Jens-Martin osallistui Follow a Farmer -kampanjaan mukaan, sillä hän haluaa kehittyä, oppia uutta ja levittää osaamista: “Haluan myös jakaa kokemuksiani, jotta muut viljelijät voisivat saada niistä hyötyä.”

Lisää tietoa Follow a Farmer -kampanjasta löydät BASF:n nettisivuilta.

Kuvassa Follow a Farmer -kampanjan tanskalaiset viljelijät. Vasemmalla sikatilaa pitävä Heine Kjeldgaard ja oikealla kasvinviljelyä harjoittava Jens-Martin Roikjær Bramsen.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja