Olet täällä

Vinkkejä hukkakauran torjuntaan kevätviljoilla

Monin paikoin viljan kasvu on ollut nopeaa, joten hukkakaurakin orastuu tällöin nopeasti. Viljan rikkatorjuntoja on jo aloitettu tai ollaan juuri aloittamassa, joten silloin on hyvä tehdä ajoissa myös hukkakauran torjuntaa. Jos et ole vielä tehnyt torjuntaa, pyri tekemään se mahdollisimman pian.

Puma Extra 1,0 l/ha + kiinnite 0,1 dl/ha-käsittely olisi hyvä tehdä ensimmäiseksi kasvun ollessa voimakasta, jos valmiste ruiskutetaan erikseen rikkaruiskutuksesta. Puma Extra voidaan myös ruiskuttaa gramma-aineiden (esim. Tooler, Gratil, Express) kanssa tankkiseoksena, jos torjunta tehdään ajoissa. Tarvittaessa esim. Staranea (vesiheinä erityinen ongelma) voi sekoittaa tankkiseoksessa Puma Extran kanssa. 

Lohkoilla, joilla kasvaa ohdaketta/valvattia perusrikkojen (esim. savikka, matara, pillike) lisäksi, saadaan erityinen etu aikaisesta hukkakauran torjunnasta. Tämän jälkeen rikkakasvit voidaan torjua jo 5 päivän kuluttua esim. Sekator 75-100 ml/ha + MCPA 0,75-1,0 l/ha-seoksella, joka tehoaa edellä mainittuihin rikkoihin.

Aikainen hukkakauran torjunta on hellävaraisempi viljoille, teho on varma pienikokoisiin hukkakauroihin, normaali annos riittää ja myös viljan rikka-aineen teho varmempi.

Myöhäisissä hukkakaurakäsittelyissä (vilja noin 1-solmuvaiheessa) käytä Puma Extraa 1,2 l/ha + kiinnite 1 dl/ha.

Tutustu hukkakauran torjuntaan myös Bayerin verkkosivuilla.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä