Olet täällä

Severi-ohra tuottaa laatua eri viljelyvyöhykkeillä

Lujakortinen SeveriBOR on satoisuudeltaan monitahoisten ohrien huippuluokkaa. Kasvuajaltaan melko myöhäinen lajike vakuuttaa myös laadullaan. Korkea tuhannen jyvän paino ja hehtolitrapaino tekevät Severistä erinomaisen rehuohran. Severin valkuaispitoisuus on normaali huomioiden lajikkeen korkea satopotentiaali.

Severi on menestynyt hyvin erilaisilla maalajeilla ja eri viljelyvyöhykkeillä.

– Severi sijoittuu kasvuajaltaan aikaisten monitahoisten ja myöhäisten monitahoisten lajikkeiden väliin, joten sen viljely on mahdollista I-vyöhykkeeltä aina IV-viljelyvyöhykkeelle saakka, ohran jalostaja Reino Aikasalo Borealilta kertoo.

Monitahoisen ohran pääviljelyalueella Severi on erinomainen lajike rehuohran tuotantoon. Eteläisessä Suomessa Severi on tuottoisa vaihtoehto syysviljojen ja -öljykasvien esikasviksi.

Severin vahvuutena on taudinkestävyys, joka on osa viljelyvarmuutta ja myötävaikuttaa suuren ja laadukkaan sadon muodostumiseen. 

– Severillä on täydellinen härmän kestävyys, erittäin hyvä rengaslaikun kestävyys ja melko hyvä verkkolaikun kestävyys. Monipuolinen tautiresistenssi mahdollistaa myös jyväkoon muodostumisen suureksi, Aikasalo kertoo.

Tarpeenmukainen verkkolaikun sekä tyvi- ja lehtilaikun torjunta varmistavat huippusadon, kun tavoitellaan korkeita satotasoja.  Tautitorjunnan merkitys korostuu suorakylvössä sekä yksipuolisessa ohran viljelyssä.

Tutustu tarkemmin Severin lajikeominaisuuksiin 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä