Olet täällä

Torju rikat ajoissa viljoilla

Savikka ja pillike tulee torjua nyt tällä lohkolla

Rikkakasvit ovat kasvaneet kevään lämpimissä oloissa suurikokoisiksi. Kotkaniemessä kesäkuun alussa sekä pillike että savikka ovat jo sen kokoisia, että on korkea aika torjua rikkakasvit.

Kylvöstä on kulunut vajaa kuukausi ja vilja on vasta orastumisen alussa. Rikkatorjunnat ovat monin paikoin alkaneet, ja nyt on seuraavan viikon aikana hyvä aika torjua rikkoja.

Sekator 75 ml/ha + kiinnite torjuu pienikokoiset (max. noin 2 cm korkeat) rikkakasvit varmasti. Jos rikat pääsevät kehittymään isommiksi (esim. savikka tai pillike ovat jo noin 5 cm korkeita), käytä Sekatoria 100 ml/ha. MCPA 0,5 l/ha tehostaa vaikutusta suurimpiin pillikkeisiin tai kuivissa olosuhteissa. Jos matara tai saunakukka pääsevät kasvamaan jopa 20-40 cm korkeiksi, Sekator 100-150 ml/ha + kiinnite torjuu ne varmasti.

Sekator on nestemäinen pienannosaine, jossa huippuluokan öljymäinen OD-formulaatti. 1 litran purkkia on helppo käyttää. Valmistetta voidaan käyttää viileissä olosuhteissa. Valmiste sopii vehnälle, ohralle ja rukiille.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä