Olet täällä

Uusi peittausaine päihittää

Bariton Super – monipuolinen ja helppokäyttöinen peittausvalmiste viljoille

Punahomeen leviämisen estämiseksi on tehtävä kaikki tehokkaat toimenpiteet. Siemenestä leviävä punahome näkyy ensimmäisenä viljan korren tyvessä ja juuressa fusarioosina, jolloin taudin on aiheuttanut fusarium-sienilajit. Tehokkaalla peittauksella saadaan estettyä fusarium-saastunnan eteneminen.

Bariton Super on tehoainekoostumukseltaan erinomainen uutuus mm. siemenlevintäisen punahomeen leviämisen estämiseksi. Valmiste sisältää Prolinesta tuttua protiokonatsolia, joka on tunnetuin tehoaine punahomeen torjuntaan sekä fludioksoniiliä, jolloin näiden kahden tehoaineen yhdistelmällä saadaan erinomainen teho punahomeeseen. Kolmas tehoaine tebukonatsoli viimeistelee tehon. Luken kokeissa teho siemenlevintäiseen punahomeeseen on todettu erinomaiseksi.

Bariton Super on nestemäinen valmiste ja soveltuu ohran, kauran, kevät- ja syysvehnän, rukiin ja ruisvehnän peittaamiseen. Valmisteella on laaja-alainen teho keskeisiin siemenlevintäisiin tauteihin ja esimerkiksi lumihomeeseen saadaan hyvä teho.

Bariton Superissa on panostettu formulaatiotekniikkaan. Tämän työn tuloksena valmiste juoksee erinomaisesti kaikilla viljoilla sisältäen kauran. Maatilakokeissa eri kylvökonemerkeillä ja kauralajikkeilla Bariton Super-peitattu kaura juoksi hyvin kylvökoneissa eikä tahmannut laitteistoa. Myös muilla viljoilla käyttökokemukset olivat todella hyviä. Vesiohenteisena valmiste on helppo pestä pois. Valmistetta on selkeästi helpompi käyttää kuin esimerkiksi Baytan Universalia.

Valmisteen käyttömäärä on 100 ml/100 kg siementä. Varsinkin tilatason peittaamisessa on suositeltavaa laimentaa 100-300 ml/100 kg siementä vedellä paremman levitystasaisuuden saamiseksi

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä