Olet täällä

Viimeinen osa - Farmitin ammattimatkan päätöspäivä

Farmitin ammattimatka suuntautui keväiseen, vaikkakin hyvin harmaaseen Iso-Britanniaan 10.-12.4.2018. Mukana matkalla oli reipas 20 henkeä, joista noin puolet viljelijöitä ja puolet alan yritysten edustajia. Matkan järjesti Farmimatkat Oy. 

Alla kuvapäiväkirjan viimeinen osa, olkaa hyvät!

Päivä 3

Viimeisenä vierailupäivänä tutustuttiin Bayerin koeruutuihin Stockbridge Technology Centerissä Cawoodissa. Tarkastelun kohteena olivat erityisesti eri rikkakasveille kylvetyt ruudut, joilla testataan erilaisia tuotteita ja torjuntastrategioita.

Yhdelle koeruudulle oli kylvetty syysmuotoista hukkakauraa. Saarivaltion pahin rikkakasvi on Black Grass eli rippapuntarpää. Myös italianraiheinä löytyi brittiläisten rikkakasvivalikoimasta!

Matkan viimeinen kohde oli Esckrikissä sijaitseva kasvinviljely- ja emolehmätila. Tilalla viljellään syysvehnän lisäksi syysohraa, pellavaa, kevätpapua ja nurmea.

Tilan syysvehnät tuotetaan pääsääntöisesti rehuksi. Osa sadosta käytetään tilan omassa ruokinnassa.

Yhteensä tilalla on peltopinta-alaa tilalla noin 166 hehtaaria. Alueen keskimääräinen tilakoko on 90 hehtaaria. Viljelysuunnitelmien tekoon tilalla käytetään yksityisen konsultin apua. 

Tilalla oli harjoitettu suorakylvöä viiden vuoden ajan. Tilan isäntä Angus Gowthorpe kertoi sen sopivan tilan kaikille maalajeille ja pitävän maaperän hyvässä kasvukunnossa. Tilalla on sekä savi- ja hiekkamaita.

Kevät on Iso-Britanniassa useita viikkoa myöhässä. Tilan isäntä kertoi normaalisti kevättöiden olevan tässä vaiheessa jo valmiina, mutta tänä vuonna niitä ei ole vielä aloitettukaan. Pellot ovat vielä liian märkiä lannoitusta varten.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä