Olet täällä

GrainSense -työkalu satosi seurantaan

GrainSense -työkalu satosi seurantaan

Yksityinen neuvoja ja viljelijä Olli-Pekka Ruponen pui 8.8. Bettina-kauraa, jonka kosteus oli 15,89 % ja proteiinipitoisuus 13,39 % GrainSense-mittauksen mukaan. Puinnit jatkuivat 9.8. Wolmari-ohralla, jonka proteiinipitoisuus näyttäisi olevan korkea ollen kolmen mittauksen mukaan 14,62 %. Korkein mittauslukema oli hiukan yli 16 %, joten luotettavan tuloksen saamiseksi kannattaa tehdä muutama mittaus eri tähkien jyvistä. Älypuhelimessa tulos näkyy selkeästi seuraavanlaisesti:

 

 

13.8. puinnit jatkuivat ohralla. Päätös oli, että puinti alkaa illemmalla. Aikaa tähän meni muutama minuutti.”  

GrainSense-mittaus
-------
Ohra
13.8.2018 13.56
-------
Proteiini (kuiva): 10,02%
Kosteus (märkä): 16,81%
 

Myöhemmin Olli-Pekka mittasi GrainSense:llä Vahdolla viljelevän neuvonta-asiakkaansa Terhi Mäkilän hyvältä näyttävän Propino -ohran valkuaista. Ei tarvinnut Terhin viikkokausia odotella tuloksia labrasta ja turha jännääminen päättyi nopeasti, kun iloksemme keskiarvotulos valkuaiselle oli alle 11 %!

viljelijänavenaberner.fi

viljelijänberner.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä