Olet täällä

Helteisissä oloissa syytä välttää useiden valmisteiden tankkiseoksia

Helteisissä oloissa useiden valmisteiden tankkiseoksia on syytä välttää.  Tämä koskee erityisesti hukkakaura-aineita, kasvunsääteitä ja lehtilannoitteita. Rehevissä viljakasvustoissa lehtilaikkutaudit ovat alkaneet levitä ylemmille lehdille erityisesti ohralla ja kauralla, ja niiden torjunta-aika on nyt käsillä.

Viljakasvustoissa on havaittu poikkeuksellisen runsaasti harvinaisempia tuholaisia, kuten luteita, kahukärpäsiä sekä varsiyökköstä, jotka ovat tehneet paikallisesti pahaa tuhoa. Osalla alueista kasvustot kärsivät jo pahasti kuivuudesta ja parhaimmat sato-odotukset on menetetty.

Kasvukauden lämpösumma on kirinyt 350 asteeseen ja siten tavoittanut 30 vuoden keskiarvon.

Luke.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä