Olet täällä

Tankkiseoksen esikoe

Tee esikoe puhtaaseen, mielellään läpinäkyvään lasiastiaan. Käytä annosteluun aina puhtaita mitta-astioita. Lisää kasvinsuojeluaineet oikeassa järjestyksessä; kutakin ainetta yhtä suuri määrä (esim 20 g tai ml litraan vettä) tai samassa suhteessa kuin aiottu annostus hehtaarille käytettävällä vesimäärällä. Sekoita nestettä jokaisen aineen lisäyksen jälkeen muutaman sekunnin ajan ja lopuksi 15 - 30 sekunnin ajan.

Anna seoksen seistä noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen on nähtävissä erottumiset öljyjen, geelien ja sakkautumisien osalta. Jos hienojakoista saostumaa esiintyy, mutta se saadaan vähäisellä sekoittamisella jälleen tasaiseksi seokseksi, on tankkiseos hyväksyttävissä edellyttäen, että myös ruiskussa sekoitus on päällä.

Jos seos epäonnistuu, uusi se muuttamalla annostusjärjestystä tai jättämällä jokin aineista pois. On mahdollista, että seos onnistuu, jos seokseen tulevat ruiskutejauhe, suspensiokonsentraatti (SC) ja emulsiokonsentraatti (EC), sekoitetaan ensin veteen esiseokseksi ja esiseos lisätään seokseen.

 

Samankaltaista sisältöä