Olet täällä

Gozai®-valmisteelle on myönnetty hätälupa perunalle sekä mansikalle

Gozai®-valmisteelle on myönnetty hätälupa varsiston hävittämiseen perunalla sekä rönsyjen poistamiseen mansikalla sadonkorjuun jälkeen. Poikkeusluvan voimassaolo perunalla 1.7.-15.10.2021 ja mansikalla 1.6.-28.9.2021.

Käyttöohjeet perunalla

Yleissuositus on 2 x 0,8 l Gozai® + 1,5 l Renol®-öljyä (ilman Renol® teho kärsii huomattavasti). Jos kasvusto on hyvin vihreä ja elinvoimainen, toiseen Gozai®-ruiskutukseen voi lisätä 0,5 l Spotlight® Plus. Käsittelyväli riippuu lajikkeesta ja olosuhteista. Ensimmäisen ruiskutuksen kannattaa antaa tehota hieman, ennen kuin toistetaan käsittelyä. Yleensä tähän menee 5-8 päivää. Murskauksen jälkeen yksi Gozai®-käsittely (0,8 l Gozai® + 1,5 l Renol®) on yleensä riittävä. Käyttö pohjavesialueilla on sallittu.

Paras torjuntatulos saadaan, kun ensimmäinen käsittely tehdään, kun peruna alkaa näyttää ensimmäisiä tuleentumisen merkkejä. On tärkeä huomioida, että auringonvalo parantaa ja nopeuttaa tehoa huomattavasti. Kannattaa siis ruiskuttaa aamulla/aamupäivällä aurinkoisena päivänä, jos mahdollista, ja viimeistään 4 tuntia ennen auringonlaskua. Hyvään ja tasaiseen peittävyyteen on syytä satsata. Korkea vesimäärä parantaa peittävyyttä, suositellaan 300-400 l vettä/ha.

Täyden käsittelytehon saavuttaminen kestää yleensä 14-21 päivää. Teho nopeutuu ja parantuu, jos perunat ovat luontaisesti alkaneet tuleentumaan ensimmäisen käsittelyn aikana. Lajikkeiden välillä on eroja, toiset vaativat enemmän ja toiset vähemmän. Jos on riskiä lehti-/mukularuttoon, lisää tarpeen tullen Ranman Top® ensimmäiseen Gozai®-käsittelyyn. Varoaika perunalla on 14 vrk.

Muissa Pohjoismaissa tuote on ollut käytössä hätäluvalla jo muutamia vuosia ja tulokset ovat olleet pääsääntöisesti erittäin hyviä ja viljelijät tyytyväisiä.

Käyttöohjeet mansikalle

Käsittely tehdään sadonkorjuun jälkeen, kun uudet rönsyt alkavat näkyä (viimeistään ennen kuin juurtuvat). Käsittely tulee tehdä rivien välistä. Hyväksytty käyttömäärä on 0,8 Gozai® + 1,5 l Renol® ja kaksi käsittelyä per kasvukausi. Käsittelyväli on 10-14 vrk.

On tärkeä huomioida, että auringonvalo parantaa ja nopeuttaa tehoa huomattavasti. Kannattaa siis ruiskuttaa aamulla/aamupäivällä aurinkoisena päivänä, jos mahdollista, ja viimeistään 4 tuntia ennen auringonlaskua.

Lisätietoja poikkeusluvasta löytyy Kasvinsuojeluainerekisteristä (https://www.kemidigi.fi/kasvinsuojeluainerekisteri/valmiste/11636).

Gozai on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Avena Bernerin valikoimista.

Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä