21.01.15

Uuden vuoden teemana hyvinvointi

Eläimen hyvinvoinnin –teemavuosi avattiin Valiolla Helsingissä tiistaina 20.1.2015. Samassa tilaisuudessa tarkasteltiin vuoden 2014 nuorkarjan teemavuoden tuloksia.

Eläimen hyvinvoinnin –teemavuosi avattiin Valiolla Helsingissä 20.1.2015. Samassa tilaisuudessa tarkasteltiin vuoden 2014 nuorkarjan teemavuoden tuloksia.

Teemavuoden järjestävät yhteistyössä Valio Oy, ProAgria, Faba, Eläintautien torjuntayhdistys ETT ry ja ProAgria Maatalouden Laskentakeskus sekä AtriaNauta ja HKScan Agri.

Koko tilan kokonaisvaltainen hyvinvointi

Juha Nousiainen Valiolta peräänkuuluttaa niin eläinten kuin yrittäjienkin hyvinvointia.
Tilaisuuden avasi Valion alkutuotantojohtaja Juha Nousiainen. Hän korosti seminaarissa uuden teemavuoden tärkeyttä. Tilakoon kasvuun ja rakenteen muutokseen on varauduttava. ”Hyvinvoinnin kehittäminen on yhä isompi osa liiketoiminnan kehittämistä”, Nousiainen toteaa. "Huomio on kiinnitettävä myös yrittäjän hyvinvointiin. Jos yrittäjät eivät voi hyvin, se näkyy myös navetassa."

Mitä Nuorkarja eturiviin –teemavuosi toi tullessaan

Samassa tilaisuudessa päätettiin vuoden 2014 Nuorkarja eturiviin - teemavuosi. Teemavuoden tavoitteena oli nuorkarjaprosessin suunnittelu siten, että tuotetaan kestäviä ja tuottavia eläimiä. Lisäksi keskityttiin eläinmäärän turvalliseen ja tehokkaaseen kasvattamiseen ja vastuulliseen eläinkauppaan.

Nuorkarjan hoidon onnistuminen on edellytys koko nautakarjan pidon onnistumiselle. Huomion kiinnittäminen nuorkarjaan toi myös toivottuja tuloksia. Teemavuoden aikana lanseerattiin joukko erilaisia työkaluja nuorkarjaprosessin parantamiseen ja mittaamiseen. Myös tavoitteiksi asetetut tunnusluvut paranivat. Teemavuoden tavoitteiden täyttyminen on tärkeää erityisesti investoivalle tilalle. Järjestäjät osallistuivatkin muun muassa uusien navetoiden rakennusprojekteihin.

Teemavuoden saavutukset nähtiin hyvin onnistuneina.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja