Olet täällä

Heinämäisten rikkakasvien torjunta marjaviljelyksiltä ajankohtaista

Syksyllä itänyt kylänurmikka on vaikeasti torjuttava rikkakasvi, jota ei saada tehokkaasti torjuttua valikoivilla juolavehnäaineilla. Kylänurmikan torjunnan erikoisaine on Select (0,4 - 0,5 l/ha + Renol-kiinnite), joka tehoaa suureenkin kylänurmikkaan.

Juolavehnä kasvaa tehokkaasti jo varhain keväällä marjaviljelyksillä kun maata ei muokata. Juolavehnän torjunta tuleekin ajankohtaiseksi monivuotisilla viljelyksillä jo aikaisemmin kuin yksivuotisilla viljelykasveilla.

Torjunta kannattaa tehdä kun juolavehnässä on 4-6 lehteä. Jos torjunta tehdään myöhemmin niin juolavehnä ehtii jo korsiintua ja teho voi jäädä heikommaksi. Paras teho saadaan, kun torjunta tehdään ilmankosteuden ollessa suuri. Käy tarkistamassa juolavehnätilanne!

Torjuntaan sopivat Agil ja Targa Super.

Herukalla torjunta tehdään touko-kesäkuun vaihteessa. Mansikalla pitää huomioida 21 vrk varoaika, ja käsittely pitää tehdä taimet suojaten.

   

 

Samankaltaista sisältöä