Olet täällä

Metsä Fibre voitti Suomen Laatupalkinto 2012 ja Vuoden laatuinnovaatio -kilpailut

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on voittanut Suomen Laatupalkintokilpailun 2012 (Excellence Finland) sekä Vuoden laatuinnovaatio -kilpailun suurten yritysten sarjassa. Lisäksi kilpailut järjestänyt Laatukeskus myönsi Metsä Fibrelle eurooppalaisen viiden tähden Recognised for Excellence -tunnustuksen. Metsä Fibre sai laatupalkinnon kaikkien aikojen korkeimmalla kokonaispistemäärällä. Palkinnot jakoi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma 8.11. Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa.

- Tämä on merkittävä tunnustus pitkäjänteiselle toiminnan kehittämistyöllemme, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ilkka Hämälä iloitsee. Olemme käyttäneet EFQM-mallia toiminnan kehittämisessä jo vuosien ajan. Asiakaslähtöisyys, prosessijohtamiseen perustuva toimintamallimme ja henkilöstön osaaminen saavat näin kiitosta. Laatuinnovaatiokilpailun voitto kertoo innovatiivisuudestamme ja panostuksestamme jatkuvaan parantamiseen.

Laatupalkintokilpailun tuomariston mukaan Metsä Fibren asiakaslähtöisyys ja arvon tuotto asiakkaalle näkyvät läpi koko organisaation johdosta tuotantohenkilöstöön asti. Toiminnan kehittämistä johdetaan suunnitelmallisesti. Turvallisuusjohtamismalli on nostanut turvallisuuden keskeiseksi tavoitteeksi, vähentänyt työtapaturmia sekä vahvistanut henkilöstön myönteistä asennetta turvallisuutta kohtaan. Myös panostus ympäristöasioihin sai kiitosta.

Metsä Fibre voitti Laatuinnovaatiokilpailun kehittämällään sellun laatua kuvaavalla Botnia FOX (Fibre Online Index) -indeksillä. Botnia FOX yhdistää innovatiivisesti Metsä Fibren pitkäaikaisen asiakasosaamisen, sellunvalmistuksen teorian ja tilastomatematiikan hyödyntämisen. Botnia FOXin reaaliaikaista laatutietoa voidaan hyödyntää läpi koko arvoketjun tehokkuuden parantamisessa.

Laatukeskus järjestää vuosittain Suomen Laatupalkintokilpailun, jossa yritysten toimintaa ja tuloksia arvioidaan eurooppalaisen EFQM-laatumallin mukaan. Vuoden Laatuinnovaatio -kilpailu on järjestetty vuodesta 2007.

Lue lisää MetsäGroupin kotisivuilta.

Samankaltaista sisältöä