Olet täällä

YaraLive-tietoisku nurmesta 9.12. – ilmoittaudu mukaan!

Nurmipellolta navettaan ja takaisin – ruokinnan optimointi aloitetaan nurmipellolta!

Märehtijät saavat nurmirehusta yli puolet tarvitsemastaan energiasta, raakavalkuaisesta sekä kivennäis- ja hivenaineista. Hyvälaatuinen nurmirehu parantaa kotieläintilan rehuomavaraisuutta ja siksi sen tuotantoon kannattaa panostaa.

Nurmien tasapainoisella lannoituksella, jossa optimoidaan kierrätysravinteiden käyttö, on suuri merkitys onnistumiselle. Miten tuottaa mahdollisimman hyvälaatuista nurmirehua riittävästi vuodesta toiseen? Ja mihin nurmirehun laatuominaisuuksiin tulee ruokinnan kannalta erityisesti kiinnittää huomiota? Miten tehostaa ravinteiden käyttöä, kun sääolot vaihtelevat vuosittain suuresti? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Yaran nurmien kehityspäällikkö Mervi Seppänen sekä Henna Aapro ProAgrialta. Jakson juontajana toimii Oskari Jakovleff Yaralta. 

Ilmoittaudu YaraLive-tietoiskuun mukaan tästä!

Tutustu Yaran ratkaisuihin nurmilannoituksessa ja lataa nurmen lannoitusohjelmat kotisivuiltamme.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä