20.09.23

Uusi säilöntäaineen pienannostelija ajosilppureille, vain 10 ml säilöntäainetta rehutonnille

Pioneer Appli-Pro® SLV C500 -pienannostelija on suunniteltu ajosilppureihin varmistamaan tasainen biologisen säilöntäaineen levittyminen ja hyvä säilöntätulos sekä tehostamaan säilörehun korjuuta. SLV C500 annostelijan edistyksekkään teknologian ansiosta säilöntäainetta voidaan annostella vain 10 millilitran nestemäärällä rehutonnia kohden. Tämän ansiosta annostelijassa olevalla 5 litran säiliöllä pystytään säilömään 500 tonnia rehua.

5 litran säilöntäainesäiliöllä käsittelee 500 tonnia rehua, joka vastaa perinteiseen annosteluun verrattuna kahta 1000 litran konttia.

Enää ei siis tarvitse käyttää aikaa eikä työvoimaa säiliön täyttöön tai vaihtoon, sillä koko päivän vesimäärä kulkee mukana esimerkiksi ajosilppurin hytissä. Vaikka annostelumäärä on alhainen, ei se rajoita ajosilppurin suorituskykyä, sillä pienannostelijan maksimi annosteluteho on 400 rehutonnia/tunti.

Kehitetty bakteerien annosteluun

Näin pieneen annostelumäärään päästäkseen pitää annostelun olla tasaista ja tarkkaa. Appli-Pro® SLV C500 -pienannostelijassa käytetään lääketeollisuudesta tuttua letkuannostelupumppua, joka takaa tarkan säilöntäaineen annostelumäärän.

Pienannostelijassa on myös sisäänrakennettu paineilmakompressori, jonka tuottaman paineen avustuksella säilöntäaine kulkeutuu pumpulta suuttimelle. Kun säilöntäaine tulee suuttimelle yhdessä paineilman kanssa se hajottaa säilöntäaineen hienoksi sumuksi ampuen bakteerit tasaisesti rehuvirran joukkoon. Samalla kun paineilma sumuttaa säilöntäaineliuoksen rehuvirtaan, johdetaan osa paineilmasta takaisin vesisäiliöön sekoittamaan säilöntäaineseosta pitäen sen tasaisena.

Pieni annostelumäärä vaatii myös säilöntäaineen, joka sekoittuu näin pieniin vesimääriin. Appli-Pro® -pienannostelijat ovat kehitetty yhdessä Pioneerin biologisten SILA-BAC® -säilöntäaineiden kanssa, jotka liukenevat hyvin pieniinkin vesimääriin.

Kokonsa ansiosta helposti sijoitettavissa kaikkiin ajosilppureihin

Appli-Pro® SLV C500 pienannostelija on todella kompaktin kokoinen ja helposti sijoitettavissa kaikkiin ajosilppurimalleihin.

Koska annostelija on kompaktin kokoinen ja vesisäiliön tilavuus on vain 5 litraa, on se helposti sijoitettavissa jokaiseen ajosilppuriin niin, ettei se kuitenkaan ole tiellä eikä hankaloita toimintaa. Jos tilalla halutaan käyttää happoja biologisten säilöntäaineiden rinnalla, voidaan ajosilppurissa käyttää sekä perinteistä että pienannostelijaa rinnakkain.

Vesisäiliön täyttö sekä yli jääneen aineen talteenotto on erittäin helppoa, sillä säiliön irrottamiseen tarvitsee vain löysätä säiliön sivuilla olevat käsikiristeiset pultit sekä irrottaa letkujen pikaliittimet. Pienannostelijassa on myös puhdistustoiminto helpottamassa päivittäistä kunnossapitoa. Puhdistaessa pienannostelija huuhtelee kaikki letkut puhtaalla vedellä erillisestä huuhteluvesisäiliöstä.

Voidaan kytkeä ajosilppurin automatiikkaan

Appli-Pro® SLV C500 pienannostelijassa on vain yksi suutin, joka antaa laajat mahdollisuudet sen sijoitukselle. Tyypillinen suuttimen sijoituspaikka ajosilppureissa on puhaltimen imupuolelle, josta säilöntäaineseos levittyy tasaisesti rehun sekaan. Vaihtoehtoisesti suutin voidaan myös asentaa esimerkiksi syöttökelan runkoon.

Pienannostelijassa on vain yksi suutin, josta säilöntäaineseos sumutetaan. Kuvassa suutin on sijoitettu Claas Jaguar ajosilppurin puhaltimen ilmanottoaukon eteen, jolloin säilöntäaine leviää tasaisesti rehuvirtaan.

Pienannostelija voidaan kytkeä ajosilppurin automaattitoimintoihin, jolloin annostelu alkaa vasta kun kone käy noukin alhaalla ja syöttötelat ovat toiminnassa. Annostelija on myös täysin yhteensopiva John Deeren GreenStar™ -järjestelmän kanssa, jolloin annostelumäärän säätö tapahtuu automaattisesti korjuumäärän mukaan sekä käsittelyyn kulunut säilöntäaineen määrä näkyy GreenStar™-näytöllä.

Varmista onnistunut säilörehun korjuu

Appli-Pro® SLV C500 pienannostelijoita on laajasti käytössä Euroopassa ja Suomessakin koekäyttäjät ovat olleet annostelijaan erittäin tyytyväisiä. Pienannostelijan ja SILA-BAC® säilöntäaineiden yhdistelmällä rehun säilöntä on onnistunut erinomaisesti ja annostelija on vähentänyt rehunkorjuun työmäärää merkittävästi vesilogistiikan jäädessä pois. Annostelija on myös hyvin varmatoiminen.

Appli-Pro® SLV C500 -pienannostelijalla yhdessä SILA-BAC® -säilöntäaineiden kanssa varmistat onnistuneen ja hyvin säilyvän säilörehun.

Kysy pienannostelijoista ja biologisista säilöntäaineista lisää Hankkijan asiantuntijamyyjältä.


Uutisen toteuttaja: Corteva Agriscience

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja