31.03.16

Vinkkejä viljelyyn öljykasvinviljelijän kevätpäiviltä

Suuri joukko rypsin ja rapsin viljelijöitä kokoontui Huittisiin ja Vantaalle 9. ja 10. maaliskuuta järjestetyille öljykasvinviljelijän kevätpäiville. Päivien ohjelma oli monipuolinen ja päivän aikana kuultiin kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi myös terveiset Euroopasta kahden eurooppalaisen luennoitsijan toimesta.

Suuri joukko rypsin ja rapsin viljelijöitä kokoontui Huittisiin ja Vantaalle 9. ja 10. maaliskuuta järjestetyille öljykasvinviljelijän kevätpäiville.

Päivien ohjelma oli monipuolinen ja päivän aikana kuultiin kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi myös terveiset Euroopasta kahden eurooppalaisen luennoitsijan toimesta. Nämä englanniksi pidetyt esitykset käännettiin suomeksi. Päivän esitykset videoitiin ja materiaalit löytyvät Vilja-alan yhteistyöryhmän sivuilta.

Avena Nordic Grainin toimitusjohtaja Kaija Viljanen avasi Huittisten tilaisuuden. Puheenvuorossaan Viljanen kertoi, että kotimainen rypsi tärkein raaka-aine Avenan Kirkkonummella sijaitsevalla öljynpuristamolla. ”Toiveenamme on, että rypsin ja rapsin viljelyala nousee tänä vuonna 100 000 hehtaariin, tai ainakin lähemmäs sitä”, Viljanen kertoi. ”Tänä keväänä viljelijöiden on poikkeusluvan myötä mahdollista käyttää peitattua siementä”, Viljanen muistutti ja tämä tilaisuus kannattaa hyödyntää. Viime vuoden kotimaisen rypsi- ja rapsisadon laatu on ollut hyvä. ”Monelle viljelijälle hyvät sadot, korkeat öljypitoisuudet ja sen myötä maksetut laatulisät ovat tuoneet positiivisia yllätyksiä”, Viljanen kertoi.

Tilaisuudet järjesti Vilja-alan yhteistyöryhmä ja rapsi.fi –projekti. Ajankohtaista asiaa rypsin ja rapsin viljelijöille on kerätty rapsi.fi sivustolle. Avena osallistui tilaisuuksien ständinäyttelyyn ja on mukana rapsi.fi –projektissa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja